Festival nauke u OŠ ‘Jovan Jovanović Zmaj’: Zajednička avantura roditelja i učenika kroz svet naučnih dostignuća

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” otvoriće vrata za sve učenike, roditelje i prijatelje škole, u četvrtak, 23. novembra 2023. godine, na Festivalu nauke.

Manifestacija, koja promoviše naučno i tehnološko stvaralaštvo za sve uzraste, okupiće u holu škole biologe, fizičare, hemičare, matematičare i sve ljubitelje izuma, ogleda i igara u zajedničkoj avanturi kroz svet savremenih dostignuća i zanimljivih eksperimenata.

Posetioci će imati priliku da pomoću mikroskopa i laboratorijskog alata otkrivaju karakteristike biljnog i životinjskog carstva, prave lavu u čaši, čarobno mleko i slonovsku pastu, kreiraju geometrijska tela pomoću slamčica, igraju matematičke domine, izučavaju zakone fizike… i na taj način usvoje nova znanja o svetu koji nas okružuje.

Početak programa je u 17:00 časova.

Festival nauke, koji ove godine podržava Gradska uprava za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica, održava se dan uoči obeležavanja 69 godina postojanja i rada Zmajeve škole. Osim naučnog sadržaja, rođendansku proslavu Zmajevaca obeležiće i turnir u malom fudbalu, u sredu, 22. novembra, zatim Sajam zdrave hrane, izložba likovnih i literarnih radova pod sloganom “Ovde rastu prijateljstva”, kao i plakata na engleskom i nemačkom jeziku na temu drugarstva, tolerancije i zajedništva.

Možda Vam se svidi i