Evropska Mitrovica: Za više parking mesta

Od strane Ozon
3 komentari

Sremska Mitrovica/Izbori 2024- Porast broja automobila u poslednjih dvadeset godina, koji je povećan za 40%, izazvao je probleme sa parkiranjem u centru Sremske Mitrovice, posebno tokom radnog vremena i vikendom oko gradske pijace. Ovi problemi su najizraženiji u delovima oko Opštine, gde se nalazi veliki broj institucija, kao i subotom i nedeljom oko gradske pijace.

Kandidati za odbornike Evropske Mitrovice danas su posetili mesta na kojima dolazi do gužvi i istakli rešenja za ove probleme. Predložili su izgradnju 80 novih besplatnih parking mesta u prostoru trougla ulica Svetog Dimitrija, Železničke i Starog šora. Ova lokacija je ključna jer se tu nalaze zgrade opštine, republičkih organa, osnovnog i višeg suda, službe platnog prometa, trezora, nekoliko javnih preduzeća i banaka.

Pored toga, kandidati su naglasili da bi dodatnih 40 parking mesta u okolini pijace značajno smanjilo zastoje u Parobrodskoj i Puškinovoj ulici subotom i nedeljom.

„Ova nova parking mesta bi u velikoj meri rešila problem nedostatka parking prostora i smanjila gužve, omogućujući građanima lakši pristup institucijama i pijaci,“ navodi se u saopštenju kandidata za odbornike Evropske Mitrovice.

Promo tekst – Politika

Možda Vam se svidi i

3 komentari

S 27.05.2024. - 11:13 am

Postoji prazan prostor u centru grada, koji pocinje iza zgrade Suda, prolazi IZA placa od ‘Vodovoda’ i ‘Komunalija’ pa sve do ‘Opstinskog’ parkinga…tu je idealno za nova parking mesta ili za eventualnu ulicu (kako je prvobitno i planirano). Iz prostog razloga, ako bi bila novoformirana ulica, vecina stanara iz ulice Svetog Dimitrija bi imali parking mesto IZA svojih kuca ili stanbenih zgrada i to bi uveliko rasteretilo parking prostor u ulici Svetog Dimitrija. …..Sto se Zeleznicke ulice tice, tu ima dovoljno parking mesta sto se gradjana tice, OSIM kada radnici EuroCajta ostave automobile za svih OSAM (8h) casova svog radnog vremena (sto nije ‘normalno’, a ni dozvoljeno, posto radnici svih fabrika u gradu, a i van grada, moraju da imaju obezbedjeno parking mesto za svoje radnike u krugu fabrike u kojoj rade!) van fabrickog kruga gde su im obezbedjeni parking prostori! TO je pitanje za direktora(icu) fabrike EuroCajt, zasto pojedini radnici ostavljaju svoje automobila van fabrike u kojoj rade svih 8h. svog radnog vremena (a u fabrickom krugu su im obezbedjeni parking prostori-bahacenje, nepostovanje ili..?!) i stvaraju NEVIDJENU i NEPODNOSLJIVI GUZVU u Zeleznickoj ulici!?

Vlatko 27.05.2024. - 6:49 pm

Nikako mi nije jasno gde se nalazi trokut ulica Železnička – Svetog Dimitrija i Stari Šor ???
Pozdrav

Drinko 28.05.2024. - 4:18 pm

Veci problem jesu vizuelne prepreke na raskrsnicama. Npr. Visoko grmlje i neorezana stabla odozdo. Zatim ulicna rasveta iznad stabala pa je svetlo priguseno.

Komentari su zatvoreni.