Električni trotineti od subote moraju da imaju nalepnicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Električni trotineti u Srbiji od 15. juna neće moći da se koriste u saobraćaju bez nalepnice u skladu sa pravilnikom koji je stupio na snagu 5. aprila ove godine.

Agencija za bezbednost saobraćaja objavila je na svom sajtu detalje i proceduru pribavljanja nalepnice koju vlasnici trotineta treba da pribave.

Nalepnica će služiti kao dokaz da trotinet ispunjava sve potrebne standarde. Ova nalepnica će sadržati informacije o snazi elektromotora, brzini i masi vozila, omogućavajući policiji da efikasno kontroliše i reguliše njihovo korišćenje.

Za sve trotinete koji ne budu imali ovu nalepnicu, od 15. juna će biti naplaćivane kazne u iznosu od 10.000 dinara. U Sremskoj Mitrovici, vozači trotineta mogu rešiti ovu obavezu u Auto-moto savezu Srbije (AMSS), koji će izdavati nalepnice i sva prateća dokumenta. Lokacija AMSS-a u Sremskoj Mitrovici je na adresi Fruškogorska 85a, a za više informacija mogu se pozvati na brojeve telefona: 022/631-747 i 061/22-22-005.

Cena nalepnice iznosi 2.065 dinara, uz dodatnu taksu od 400 dinara. Do 15. juna, kada ističe rok za izdavanje nalepnica, policija će početi sa opsežnim kontrolama svih trotineta koji se kreću u saobraćaju, kako bi se osiguralo da svi vozači poštuju nove propise.

Podsećamo vozače trotineta da je obavezno nošenje zaštitne biciklističke kacige, kao i svetloodbojnog prsluka tokom kretanja po kolovozu. Prsluk neće biti obavezan tokom dana ukoliko se voze biciklističkim stazama ili biciklističko-pešačkim trakama. Takođe, sva vozila moraju da ispunjavaju sve zakonske uslove, uključujući postojanje kočnice, pozicionih svetala i sirene, kako bi se obezbedila njihova bezbedna vožnja u saobraćaju.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar