Dva konkursa za rešavanje stambenih pitanja: Gde u Sremskoj Mitrovici do informacija?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U toku su dva konkursa, a prijava na konkurse traje do 19. februara. Prvi se odnosi na Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava porodicama, koji ima za cilj unapređenje položaja žena kroz kupovinu nekretnina. Drugi konkurs je namenjen porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete, pružajući podršku za rešavanje stambenih pitanja ili unapređenje uslova stanovanja.

Gradska uprava za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Grada Sremske Mitrovice angažovana je u pružanju pomoći zainteresovanim građanima. Njihova uloga obuhvata razjašnjavanje nedoumica i pružanje podrške u razumevanju i prikupljanju dokumentacije potrebne za oba konkursa.

Gradska uprava za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Grada Sremske Mitrovice, ulica Kralja Petra I broj 5, telefon za informacije 022 623 788, od 07 do 15.00 časova.

Autonomna Pokrajina Vojvodina objavila je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava porodicama sa ciljem unapređivanja položaja žena kroz kupovinu nekretnina. Ukupno 55 miliona dinara namenjeno je podršci porodicama koje nemaju sopstveni stambeni prostor.

Predmet konkursa je dodela sredstava za kupovinu stambenih jedinica na teritoriji AP Vojvodine. Stambene jedinice mogu biti stanovi ili kuće u gradskim i seoskim područjima, na zemljištu predviđenom za gradnju i upisane u katastar nepokretnosti.

Ciljevi konkursa su usmereni na unapređenje položaja žena, prevazilaženje neravnopravnosti u vlasničkoj strukturi, i rešavanje stambenog pitanja.

Pravo učešća imaju bračne i vanbračne zajednice, kao i jednoroditeljske porodice bez sopstvenog stambenog prostora. Uslovi uključuju dobnu granicu od 45 godina za jednog od partnera, prebivalište na teritoriji Vojvodine, i neposedovanje druge nepokretnosti u Srbiji.

Potrebna dokumentacija uključuje popunjene obrasce, lične dokumente, potvrde o prebivalištu, dokaze o bračnoj zajednici ili vanbračnoj zajednici, uverenja o statusu jednoroditeljske porodice, potvrde o zaposlenju i penzijskom stažu, izjave prodavca nepokretnosti, kao i druge relevantne dokumente.

Prijave se dostavljaju zatvorenim kovertama na adresu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, uz naznaku „Konkurs za Dodelu Bespovratnih Sredstava Porodicama na Teritoriji AP Vojvodine, za Kupovinu Nekretnina, s Ciljem Unapređenja Položaja Žena“.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla konkursisp@vojvodina.gov.rs. Konkurs pogledajte OVDE

Bespovratna pomoć Pokrajinske vlade: Podrška porodicama sa troje ili četvoro dece u rešavanju stambenog pitanja

Autonomna Pokrajina Vojvodina objavila je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete, sa ciljem rešavanja stambenog pitanja ili unapređenja uslova stanovanja. Ovaj konkurs predstavlja konkretan korak u podsticanju rađanja i afirmaciji pronatalitetne politike, kao i u ublažavanju negativnih demografskih trendova na teritoriji AP Vojvodine.

Predmet konkursa obuhvata dodelu sredstava za kupovinu stambene jedinice, kao i za dogradnju, adaptaciju, rekonstrukciju, investiciono i tekuće održavanje postojeće nekretnine. Ukupna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu iznose 250.000.000,00 dinara.

Pravo učešća na konkursu imaju bračne i vanbračne zajednice sa decom, kao i jednoroditeljske porodice u kojima se rodi treće ili četvrto dete. Roditelji koji apliciraju za dobijanje sredstava moraju ispunjavati određene uslove, uključujući državljanstvo Republike Srbije, petogodišnje neprekidno prijavljeno prebivalište na teritoriji AP Vojvodine, zaposlenost, i druge.

Prijava na konkurs sa pripadajućom dokumentacijom podnosi se u roku od 15 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Dnevnik“. Detaljne informacije o uslovima, dokumentaciji potrebnoj za prijavu, kao i proceduri dodele sredstava mogu se pronaći na veb-sajtu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Ovaj konkurs predstavlja značajan korak u podršci porodicama u Vojvodini i doprinosi ostvarivanju socijalnih politika usmerenih ka unapređenju uslova života građana, kao i afirmaciji pronatalitetne politike koja je od vitalnog značaja za demografsku stabilnost regiona.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla konkursisp@vojvodina.gov.rs. Konkurs pogledajte OVDE

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar