Drvoredi: Završava se sadnja prema Radincima, nastavlja se prema Salašu Noćajskom

Od strane Ozon
2 komentari

Sremska Mitrovica – Gradsko zelenilo Sremske Mitrovice završava značajnu fazu akcije sadnje zelenog pojasa duž nove saobraćajnice koja povezuje Sremsku Mitrovicu i Velike Radince. Tokom ove faze, na potezu od Sremske Mitrovice ka Velikim Radincima, posađeno je ukupno 576 sadnica, obuhvatajući raznovrsne vrste drveća poput lipe, bresta i hrasta.

Posetu radnicima Gradskog zelenila tokom ove akcije obavio je Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica. Ističući značaj ove akcije, Pavlović je naglasio kako sadnja zelenog pojasa nije samo estetsko pitanje, već ima i praktične funkcije. Osim što pruža vetrozaštitni pojas, koji je od vitalnog značaja tokom udara vetra i sprečavanja snežnih nanosa, sadnja drveća doprinosi i smanjenju temperatura tokom letnjih meseci za nekoliko stepeni.

Osim ove deonice, u narednim danima očekuje se nastavak akcije sadnje duž puta ka Salašu Noćajskom. Već su započete sadnje na deonici Laćarak – Čalma, čime se ukupan broj posađenih sadnica tokom ovih akcija penje na oko dve hiljade.

Ova inicijativa ne samo što doprinosi unapređenju životne sredine, već istovremeno poboljšava i kvalitet infrastrukture. Grad Sremska Mitrovica nastavlja da sprovodi održive projekte koji štite prirodu i unapređuju kvalitet života svojih stanovnika.

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Nenad 31.01.2024. - 4:53 pm

Kakve veze ima Predsednik SO sa sadnjom drveća?
Njegov posao je predsedavanje sednicama Skupštine Grada.

Nenad 01.02.2024. - 8:07 am

Čovek koji priča o sadnji drveća je Predsednik Skupštine Grada i naglašavam da to nije njegov posao, on predsedava sednicama Skupštine i na tome se završava.
I on se meša u sve kao njegov šef.

Komentari su zatvoreni.