Dragan Vizićanin programer sa invaliditetom poklonio školi modernu internet prezentaciju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Specijalna osnovna škola i obrazovni centar „Radivoj Popović“ već decenijama prednjači u vaspitanju, obrazovanju, stručnom osposobljavanju, kao i pružanju različitih vidova psihosocijalne podrške deci i omladini sa posebnim potrebama, kao i njihovim porodicama. Kako bi se rad ove ustanove učinio još transparentnijim i dostupnijim javnosti, nedavno je lansirana nova internet prezentacija škole, urađena po najmodernijim standardima u oblasti internet programiranja.

Autor i kreator ove prezentacije je Dragan Vizićanin, programer iz Kuzmina, koji je kao osoba sa invaliditetom i dugogodišnji stručnjak u oblasti razvoja internet aplikacija i grafičkog dizajna, dao svoj lični doprinos radu ŠOSO „Radivoj Popović“. Vizićanin je volonterski osmislio i projektovao sajt, čime je omogućio da ustanova prezentuje svoj rad i brojne aktivnosti svojih polaznika na savremen i pristupačan način.

Direktor ŠOSO „Radivoj Popović“, Negovan Nikolić, povodom lansiranja nove internet prezentacije, uručio je zahvalnicu Vizićaninu za nesebičan trud i zalaganje. Nikolić je naglasio da je ova inicijativa značajan korak ka modernizaciji ustanove, kao i ka boljem povezivanju sa zajednicom.

„Svi podaci i informacije o radu naše ustanove sada su dostupni na internet adresi srp.edu.rs. Ova prezentacija omogućava svim zainteresovanim stranama da se informišu o našim aktivnostima, postignućima i planovima“, izjavio je direktor Nikolić.

Dragan Vizićanin, kreator sajta, istakao je važnost angažovanja pojedinaca u zajednici. „Svako od nas može iskoristiti svoje slobodno vreme i znanje da doprinese svojoj zajednici. Granice ne postoje kada je reč o dobrim delima“, rekao je Vizićanin, dodajući da osobe sa invaliditetom nisu ograničene kada je u pitanju njihov rad, talenat i znanje. „Treba im dati šansu i podršku kako bi pokazali svoje talente i svoje znanje. Tako gradimo društvo bez predrasuda prema osobama sa invaliditetom i zajedno činimo dobra dela za našu zajednicu.“

Nova internet prezentacija ŠOSO „Radivoj Popović“ predstavlja važan korak ka boljoj informisanosti i povezivanju svih zainteresovanih sa radom ove značajne ustanove, koja kontinuirano pruža podršku i obrazovanje deci i omladini sa posebnim potrebama.

Možda Vam se svidi i