Do ponedeljka prijave poslodavaca za realizaciju dualnog modela obrazovanja

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Zainteresovani poslodavci imaju priliku da se prijave za realizaciju dualnog modela obrazovanja do ponedeljka, 15. januara, za neki od 83 obrazovna profila koji su ponuđeni za narednu školsku godinu, 2024/2025.

Poslodavci izražavaju svoje potrebe za učenicima putem specijalizovanog veb portala za dualno obrazovanje.

U novom setu obrazovnih profila, koji obuhvata čak 83 opcije, ističe se 10 potpuno novih profila. Među njima, posebno se izdvajaju zanimanja kao što su vozač motornih vozila, tehničar elektronike i automatike, elektrotehničar za elektroniku na vozilima, koja trenutno imaju visok stepen potražnje na tržištu rada.

Vlada Srbije je nedavno usvojila uredbu kojom se omogućava učenicima koji se odluče za deficitarna zanimanja da tokom sve tri godine školovanja primaju dodatnu naknadu. Pored zakonom propisane naknade za učenje kroz rad u visini od najmanje 70 odsto minimalne cene rada po satu, iz budžeta Srbije će im biti isplaćeno dodatnih 5.000 dinara mesečno, u trajanju od devet meseci godišnje.

Ova inicijativa ne samo da pruža poslodavcima mogućnost da oblikuju budućnost radne snage, već i da pruži podršku učenicima koji se opredeljuju za ključna deficitarna zanimanja. Prijavljivanje za učešće u ovom programu je jedinstvena prilika za poslodavce da se aktivno uključe u obrazovanje naredne generacije radne snage.

Prijave poslodavaca OVDE

Možda Vam se svidi i