Detaljno: Finansijska podrška za troje ili četvoro dece i vantelesnu oplodnju

Od strane Ozon
0 komentar

U nastojanju da podrži porodice i olakša im izazove koje nose roditeljstvo, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova AP Vojvodine objavio je javne oglase za finansijsku podršku majkama sa troje ili četvoro dece, kao i parovima u procesu vantelesne oplodnje za 2024. godinu.

Prema objavljenim informacijama, Pokrajina će izdvojiti 30 miliona dinara za sufinansiranje troškova biomedicinski potpomognutog oplođenja, dok će za materinski dodatak nezaposlenim majkama biti obezbeđeno 360 miliona dinara.

Javni oglas je otvoren tokom cele godine, omogućavajući porodicama i parovima da podnesu zahtev za finansijsku podršku u skladu sa njihovim potrebama i životnim situacijama.

Troškovi za biomedicinski potpomognuto oplođenje, uključujući mogućnost zamrzavanja embriona, biće pokriveni do iznosa od 240.000 dinara, dok će sufinansiranje troškova krioembriotransfera biti obezbeđeno do iznosa od 100.000 dinara.

Detaljne informacije o neophodnoj dokumentaciji i uslovima javnog oglasa pogledajte OVDE.

Ova finansijska podrška je dostupna porodicama ili parovima koji koriste usluge zdravstvenih ustanova koje imaju važeću dozvolu Ministarstva zdravlja za obavljanje postupaka biomedicinski potpomognutog oplođenja.

Što se tiče materinskog dodatka za nezaposlene majke sa trećim ili četvrtim detetom, isplata se vrši svakog meseca u iznosu od 25.000 dinara, maksimalno 24 meseca neprekidno.

Detaljnije o uslovima sticanja ovog prava i neophodnoj dokumentaciji proverite na LINKU.

Pravo na ovaj dodatak imaju nezaposlene majke koje su državljanke Srbije i koje su od 1. jula 2018. godine rodile treće ili četvrto dete, uz uslov da su u tom trenutku imale prebivalište na teritoriji Vojvodine najmanje godinu dana.

Ovi koraci predstavljaju konkretne mere podrške porodicama i parovima u ostvarivanju njihovih želja za proširenjem porodice, kao i u prevazilaženju finansijskih izazova koje može doneti roditeljstvo.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar