„DECA OTADŽBINE“ U MUZEJU SREMA: ISTORIJSKI PRIKAZ MEĐURATNE MITROVICE

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica- U subotu, 23. marta, s početkom u 18 časova, Muzej Srema otvara svoja vrata za svečano otvaranje izložbe i predstavljanje monografije „Deca Otadžbine“. Ova izložba predstavlja dragoceni prikaz aktivnosti raznih nacionalnih udruženja koja su delovala u međuratnoj Mitrovici, istovremeno osvetljavajući politički kontekst u kojem je Veliki rat postao središnja tema.

Posetioci će imati priliku da se prvi put upoznaju sa radom organizacija poput Organizacije jugoslovenskih nacionalista, Srpske nacionalne omladine, Jadranske straže, Srpskog kulturnog kluba u Sremskoj Mitrovici, kao i sa aktivnostima raznih udruženja veterana Velikog rata. Izložba je bogato ilustrovana velikim brojem fotografija koje pružaju uvid u period o kojem se govori, čineći je dragocenim resursom za razumevanje savremene istorije našeg grada.

Ovo događanje nije samo prilika da se sagleda prošlost Mitrovice, već i da se dublje razumeju politički i društveni tokovi koji su oblikovali period između dva svetska rata. Otvaranje izložbe i predstavljanje monografije „Deca Otadžbine“ obećava da će biti ne samo kulturni događaj, već i važan korak ka boljem razumevanju nasleđa i identiteta našeg grada.

Možda Vam se svidi i