Cena hleba „Sava“ ostaje 54 dinara

Od strane Ozon
0 komentar

Vlada Srbije je donela novu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, kojom se propisuje maksimalna maloprodajna cena ovog osnovnog prehrambenog proizvoda na iznos od 54 dinara. Ova odluka je doneta u cilju zaštite potrošača i stabilizacije tržišta osnovnih životnih namirnica.

Uredba uključuje i odluku o interventnoj prodaji 64.000 tona pšeničnog brašna proizvođačima hleba. Ova mera ima za cilj da podrži proizvođače hleba, omogućavajući im pristup potrebnim sirovinama po povoljnim uslovima i tako dodatno ublaži negativne ekonomske posledice na njihovo poslovanje.

Takođe, Vlada je usvojila izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica. Ova uredba je deo šire strategije za zaštitu tržišta i sprečavanje deformacija u formiranju cena proizvoda koji su ključni za snabdevanje građana, posebno onih iz ugroženih socijalnih kategorija.

„Uredba kojom su ograničene cene proizvoda je na snazi, i ove izmene neće uticati na povećanje troškova lične potrošnje,“ navedeno je u saopštenju Vlade. Time se osigurava da potrošači, a posebno socijalno ugrožene grupe, neće biti dodatno finansijski opterećeni usled promene cena.

Možda Vam se svidi i