Boračke legitimacije uručene borcima u Sremskoj Mitrovici: Pogodnosti i priznanje za hrabrost

Od strane Ozon
4 komentari

Sremska Mitrovica – U svečanoj atmosferi Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici, borcima sa teritorije grada uručene su boračke legitimacije od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ove legitimacije ne samo da im pružaju priznanje za hrabrost i doprinos u teškim vremenima, već im omogućavaju i niz pogodnosti kod društveno odgovornih kompanija i organizacija prilikom kupovine robe i usluga.

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sanja Lakić, zajedno sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović i narodnim poslanikom Tomislavom Jankovićem, svečano je uručila boračke knjižice učesnicima ratova na prostoru bivše Jugoslavije u periodu 1991-1999.

„Ove nedelje smo gotovo u celom Sremskom okrugu kako bismo podelili boračke legitimacije. Danas smo uručili nešto više od 100 legitimacija u Sremskoj Mitrovici. Od kada je ministar Nikola Selaković preuzeo vođstvo Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, boračka legitimacija postala je vrsta kartice popusta. Naš budžet je veći u odnosu na prošlu godinu, raspisujemo javni poziv za boračka udruženja i udruženja za negovanje tradicije. Trudimo se da budemo podrška svim našim borcima, porodicama palih heroja i ratnim vojnim invalidima,“ rekla je Sanja Lakić.

Ova inicijativa predstavlja prvi korak u regulisanju statusa boraca, a Lakić je istakla da je broj registrovanih boraca u kratkom periodu gotovo udvostručen. Sadašnja Srbija ne zaboravlja njihova dela i doprinos u teškim vremenima, te izražava posebnu zahvalnost porodicama boraca koji su tokom ovog perioda izgubili živote.

Jedan od korisnika boračke legitimacije, Slobodan Kuprešanin, istakao je da će mu ova legitimacija značiti za ostvarivanje nekih popusta, ali je istakao da je došao i da se druži.

Boračka legitimacija predstavlja znak zahvalnosti države, lokalne zajednice i celog društva za sve što su borci učinili za otadžbinu i narod. Ceremony je prisustvovao i Dražen Riđošić, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine sa saradnicima.

Možda Vam se svidi i

4 komentari

Rvi 23.02.2024. - 8:22 pm

Može te sa boračkom legitimacijom dupe da obrišete u stvari ni to ne možete ,pošto je tvrda.

Aca 24.02.2024. - 8:14 am

Imam legitimaciju vec 3 godinu i nemozes nista sa njom! A to sto se promovise sns preko Selakovica reci te mu da je 0.

Lelemud koji je na ratistima proveo 4 godine 24.02.2024. - 8:30 am

A gde su se ovi borili u diznilendu? Ovo ima samo u banana drzavi. J..o vas picousti.

Borac 24.02.2024. - 8:34 am

Gospodin Selaković nije hteo da povuče ove smešne legitimacije i uradi legitimacije gde bi bio matični broj i šta treba da one zaista budu legitimacije,a o boračkom dodatku ni da zucnu..Sveli su borce sa socijalnim slučajevima..

Komentari su zatvoreni.