Apel za bezbednost u saobraćaju tokom predstojećih praznika

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Srđan Jeftić, komandir Saobraćajne policijske ispostave za Grad Sremska Mitrovica, uputio je apel građanima da obrate posebnu pažnju na bezbednost u saobraćaju tokom predstojećih praznika.

S obzirom na to da se bliže praznici, očekuje se povećan broj putnika na putevima, što može dovesti do većeg rizika od saobraćajnih nezgoda. U skladu s tim, Jeftić je istakao važnost poštovanja saobraćajnih propisa, pojačane pažnje i odgovornog ponašanja za volanom.

„Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i odgovorni tokom putovanja tokom praznika. Poštovanje propisa, ograničenje brzine, korišćenje sigurnosnih pojaseva i bezbedna vožnja su ključni faktori za smanjenje rizika od nezgoda“, izjavio je Jeftić.

Takođe, on je naglasio važnost odmornog stanja vozača i redovnih pauza tokom dužih putovanja, kao i pravilno održavanje vozila pre polaska na put.

„Uzajamno poštovanje i tolerancija u saobraćaju su od suštinskog značaja kako bismo svi doprineli stvaranju bezbednijeg okruženja na putevima. Molimo građane da budu solidarni i obazrivi, čime ćemo zajedno doprineti smanjenju broja saobraćajnih nezgoda i povreda tokom prazničnih dana“, zaključio je Jeftić.

Pozivamo sve učesnike u saobraćaju da preuzmu odgovornost za svoje postupke i da doprinesu bezbednosti svih na putevima tokom praznika.

Možda Vam se svidi i