Aleksa Savić osvojio prvo mesto na XXII Republičkom takmičenju iz oblasti Proizvodnje i prerade hrane

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – XXII Republičko takmičenje iz oblasti Proizvodnje i prerade hrane održano je u Bačkoj Topoli od 22. do 24. marta 2024. godine, pod organizacijom Poljoprivredne škole sa domom učenika Bačka Topola. Na takmičenju je učestvovalo 23 škole iz ovog područja rada, a Prehrambeno-šumarska i hemijska škola je bila zastupljena sa predstavnicima u dva obrazovna profila: mesar i prehrambeni tehničar.

Aleksa Savić, učenik odeljenja P32, koji je predstavljao obrazovni profil mesar, ostvario je izuzetan uspeh osvojivši prvo mesto. Aleksa je tokom trogodišnjeg školovanja razvio značajno teorijsko znanje i praktične veštine u saradnji sa KPMT „Nedeljković“ iz Šašinaca, uz mentorsku podršku nastavnice Milane Lukić.

Posebno je značajno što se praktična nastava u okviru ovog profila obavlja po DUALNOM sistemu obrazovanja, što je omogućilo Aleksu i ostalim učenicima da postignu visoke standarde obrazovanja i obučenosti.

Druga predstavnica Prehrambeno-šumarske i hemijske škole, Jovana Stojković iz odeljenja P41, obrazovni profil prehrambeni tehničar, pod mentorstvom nastavnica Tijane Jovanović i Gordane Slavić, takmičila se uspešno osvojivši 11. mesto.

Ovaj uspeh predstavnika Prehrambeno-šumarske i hemijske škole je dokaz kvalitetnog obrazovanja i praktične obučenosti učenika ovog područja, kao i efikasnosti dualnog sistema obrazovanja koji omogućava visok nivo stručne obuke i uspešno priprema učenike za tržište rada.

Ostvareni rezultati su potvrda zalaganja nastavnika i truda učenika.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar