Ako planirate na more u Grčku: Evo kakve su cene girosa, kafe, voća i drugih namirnica

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Brojni turisti iz Srbije već uveliko uživaju na plažama Grčke, donoseći sa sobom pozitivne utiske o cenama hrane i pića. Mnogi od njih tvrde da cene u marketima, restoranima i kafićima nisu znatno veće od onih u Srbiji, a neki proizvodi su čak i jeftiniji.

Turisti iz Sremske Mitrovice kažu da su zadovoljni cenama. Iako su obroci u lokalnim restoranima nešto skuplji nego u Sremskoj Mitrovici, cene su prihvatljive i u skladu sa kvalitetom usluge i hrane.

Grčka se pokazuje kao pristupačna destinacija kada su u pitanju cene hrane i pića, što je svakako dodatni razlog zašto mnogi turisti i iz Sremske Mitrovice biraju ovu zemlju za svoj odmor.

Cene voća i povrća

Cene voća i povrća na pijačnim tezgama u Grčkoj su uglavnom slične ili niže nego u Srbiji. Paradajz, krastavac i luk mogu se naći za oko 1 evro po kilogramu, dok su krompir i tikvice ispod 1 evro. Lubenice su dostupne po ceni od 0,6 evra po kilogramu, dinje za 1,50 evra, jabuke od 1,50 evra pa naviše, dok su breskve između 2,50 i 2,75 evra.

Cene kafe

Kada je reč o ceni kafe, grčka kafa u većini kafića i restorana kreće se od 1,80 do 2,50 evra. Espreso i kapućino su između 2 i 3 evra, a nes kafa košta oko 3 evra.

Ležaljke i suncobrani

Ležaljke i suncobrani koji su u vlasništvu kafića često su besplatni ako naručite piće, a u nekim kafićima ove pogodnosti možete koristiti tokom celog dana.

Cene obroka

10 evra porcija girosa sa dodacima

Prosečna cena porcije lignji u restoranima je oko 10 evra, koliko koštaju i pileći i svinjski suvlaki, kao i svinjski odrezak i pileći file. Cene paste variraju od 5 do 10 evra, dok su pice između 4,5 i 11 evra.

kobasica u lepinji sa prilozima – 8 evra

Giros i brza hrana

Omiljena hrana srpskih turista koji letuju u Grčkoj je giros. Početkom ovog leta, za giros pitu potrebno je izdvojiti između 3,80 i 4,50 evra, dok restoranske porcije dostižu cenu i do 10 evra. Za one koji vole brzu hranu, hot dog košta između 2,50 i 3,50 evra.

Grčka se pokazuje kao pristupačna destinacija kada su u pitanju cene hrane i pića, što je svakako dodatni razlog zašto mnogi turisti iz Srbije biraju ovu zemlju za svoj odmor. Pripremajući se za put, preporučuje se da turisti istraže i pripreme se za cene koje ih očekuju, čime će izbeći eventualne neprijatnosti i potpuno uživati u svom letovanju.

Možda Vam se svidi i