Akcija pojačane kontrole: Više od 8.000 prekršaja vozača teretnih vozila i autobusa širom Evrope

Od strane Ozon
0 komentar

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sproveli su akciju pojačane kontrole u periodu od 19. do 25. februara u 30 evropskih zemalja, članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope). Rezultati akcije otkrivaju zabrinjavajući broj prekršaja među vozačima teretnih vozila i autobusa.

U periodu od 19. do 25. februara, ukupno 8.003 prekršaja vozača teretnih vozila i 719 prekršaja vozača autobusa su evidentirani i sankcionisani.

Analiza prekršaja teretnih vozila otkriva da je više od četvrtine vozača (ukupno 2.121) kažnjeno zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih nepravilnosti vezanih za tahografe. Pored toga, 23 vozača teretnih vozila isključeno je iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola, dok je trojica vozača bila pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U segmentu autobusa, 317 vozača kažnjeno je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih nepravilnosti vezanih za tahografe, čineći ove prekršaje najčešćim među vozačima autobusa.

Pripadnici saobraćajne policije ističu da će nastaviti s pojačanim merama kontrole teretnih vozila i autobusa kako bi se očuvala bezbednost u saobraćaju. Ova akcija predstavlja važan korak ka održavanju sigurnosti na putevima širom Evrope.

Možda Vam se svidi i