Agrobiznis inkubator i „Lokalac“ udružuju snage za digitalizaciju poljoprivrede

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović prisustvovali su značajnom događaju u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici gde je održano potpisivanje protokola između Agrobiznis inkubatora Sremska Mitrovica i kompanije „Lokalac“. Cilj ovog događaja je uspostavljanje saradnje koja će unaprediti poslovanje malih poljoprivrednih proizvođača kroz korišćenje digitalnih alata.

Direktor Agrobiznis inkubatora Radosav Panić i direktor „Lokalca“ Siniša Adamović su potpisali ovaj protokol, označavajući početak zajedničkih aktivnosti usmerenih ka unapređenju digitalne trgovine poljoprivrednih proizvoda.

Osnovni cilj ove saradnje je omogućiti poljoprivrednicima da efikasnije plasiraju svoje proizvode na tržište koristeći digitalne platforme. Kroz „Lokalac“ aplikaciju, koja povezuje poljoprivredne proizvođače sa potrošačima, članovi Agrobiznis inkubatora će imati pristup novim kanalima prodaje i lakši put do kupaca.

Potpredsednik Ćurčić istakao je da Pokrajinska vlada kontinuirano podržava inicijative koje doprinose razvoju poljoprivrede i jačanju ruralnih sredina. Saradnja između Agrobiznis inkubatora i „Lokalca“ predstavlja korak napred ka digitalizaciji poljoprivrednog sektora, što će omogućiti proizvođačima da bolje iskoriste mogućnosti tržišta.

Direktor „Lokalca“ Siniša Adamović naglasio je značaj ove saradnje, ističući da će kroz aplikaciju „Lokalac“ poljoprivrednici imati mogućnost da direktno komuniciraju sa potrošačima, predstave svoje proizvode i olakšaju proces prodaje i dostave.

Osim potpisivanja protokola, održan je i sastanak sa članovima Agrobiznis inkubatora, na kome su razmatrani planovi za organizovanje sajma rakije i dalja saradnja sa Novosadskim noćnim bazarom. Takođe, predstavljeni su i ciljevi istraživanja koje sprovodi Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, a koje će pružiti nove uvide o potrebama i interesima potrošača i proizvođača u oblasti poljoprivrede.

Ova inicijativa predstavlja korak ka modernizaciji i unapređenju poljoprivrednog sektora, otvarajući nove mogućnosti za male proizvođače i doprinoseći održivom ruralnom razvoju.

Možda Vam se svidi i