Zlatna sredina za žensku ekipu „Sveta šaha“

Od strane Ozon
0 komentar

Ruma – Šahovske table odjekivale su spretnim potezima i strateškim razmišljanjem tokom nedavnog šahovskog takmičenja u Drugoj ligi Srbije – grupa Vojvodina za žene, održanog u hotelu „Putnik“ u Novom Sadu od 9. do 12. novembra 2023. godine. U ovoj uzbudljivoj borbi, gde su se sastale 12 ekipa, ženska ekipa ŠK SVET ŠAHA iz Rume ostvarila je zapažen uspeh, zauzevši 6. mesto.

Takmičenje je bilo organizovano po Švajcarskom sistemu u pet kola, a rumske šahistkinje su demonstrirale svoje veštine i stručnost na šahovskoj tabli, osvojivši ukupno 7 bodova i 8,0 poena. Ovaj rezultat ih svrstava među 6 najboljih ženskih šahovskih ekipa Vojvodine za 2023. godinu.

Naša najmlađa šahistkinja, Anja Mitrović, istakla se svojim impresivnim učinkom, osvojivši 4 od 5 mogućih poena. Sa tri pobede i dva remija, Anja je pokazala izuzetnu posvećenost i veštinu na tabli, bez ijednog poraza. Ovaj rezultat stavlja je među najbolje pojedince turnira, a više poena osvojile su samo dve bivše šampionke Srbije i Hrvatske.

ŠK OMLADINAC iz Novih Banovaca proglasila se pobednikom lige, osiguravši pravo da se naredne godine takmiči u Prvoj ligi Srbije. Rumska ekipa može biti ponosna na postignuti rezultat, a doprinos svake pojedinačne šahistkinje igra ključnu ulogu u ukupnom uspehu tima.

Možda Vam se svidi i