Zapisnici o šteti: Poljoprivrednici pozvani da podnesu zahtev za isplatu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica nastavlja podršku poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu usled olujnih nevremena tokom leta. Komisija zadužena za procenu štete obišla je terene i završila zapisnike, a sada je red na poljoprivrednicima da preuzmu ove dokumente kako bi podneli zahtev za isplatu nadoknade.

Svi poljoprivrednici koji su već primili zapisnike mogu da podnesu zahtev za finansijsku pomoć. Ovo se odnosi na one čija je šteta konstatovana od strane komisije. Obezbeđena sredstva od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije omogućavaju isplatu od 37 hiljada dinara po podnetom zahtevu, a ta sredstva će biti raspoređena među poljoprivrednim proizvođačima.

Za one koji još uvek nisu dobili zapisnike ili nisu konstatovali štetu na terenu, Grad Sremska Mitrovica omogućio je preuzimanje istih u prostorijama Gradske uprave. Ovo je ključni korak kako bi poljoprivrednici mogli da podnesu zahtev za nadoknadu štete, a rok za to je do 24. novembra do 14 časova.

Javni poziv za dodelu finansijske pomoći traje do 24. novembra do 14 časova. To je period kada se očekuje veliki odziv poljoprivrednika kako bi ostvarili pravo na nadoknadu štete nastale na usevima tokom nevremena.

Možda Vam se svidi i