Zajednički nastup pet opozicionih stranaka u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Predstavnici više mitrovačkih opozicionih stranaka okupili su se kako bi potpisali sporazum o saradnji na predstojećim izborima. Ovaj značajan korak ka saradnji na političkoj sceni Sremske Mitrovice ima za cilj zajedničko delovanje u skladu sa demokratskim principima i stvaranje okvira za poštene i fer izbore.

Sporazum su potpisali predstavnici pet opozicionih stranaka: Tatjana Ljubišić iz stranke „Zajedno,“ Dragan Radulović iz Demokratske stranke, Danijel Ćetojević iz Narodnog pokreta Srbije, Đorđo Đorđić iz Stranke slobode i pravde, i Spomenka Latinović, predsednica ogranka sindikata „Sloga“ u Sremskoj Mitrovici.

Sporazum se sastoji od nekoliko ključnih tačaka koje obavezuju potpisnike na zajedničko delovanje u cilju obezbeđivanja poštenih i transparentnih izbora. Ove tačke uključuju:

Borba za Održavanje Poštenih Izbora: Potpisnici sporazuma obavezuju se na saradnju kako bi osigurali da predstojeći izbori budu održani u skladu sa zakonima Republike Srbije.

Zajednička Kontrola Izbora: Opozicione stranke će zajednički raditi na kontroli izbora kako bi sprečile bilo kakve zloupotrebe i nelegalne pritiske tokom izbornog procesa.

Zaštita Ugroženih: Potpisnici će staviti na raspolaganje svoje resurse kako bi zaštitili pojedince koji budu ugroženi tokom izbornog procesa.

Međusobno Poštovanje i Nenapadanje: Opozicione stranke će se obavezati da se ponašaju sa međusobnim poštovanjem i nenapadanjem tokom predizborne kampanje, a njihovo delovanje će biti usmereno na ostvarivanje korenite promene sistema.

Možda Vam se svidi i