Za poboljšanje energetske efikasnosti i smanjenje emisija gasova Metalferu od EBRD-a odobren zajam

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je odobrila zajam od 21,4 miliona evra proizvođaču čelika za betonsku armaturu Metalfer Steel Mill iz Sremske Mitrovice, saopšteno je danas.

Zajmom će biti finansirana oprema čija je svrha poboljšanje energetske efikasnosti i smanjenje emisija gasova, kao i nova solarna fotonaponska mini-elektrana kapaciteta do četiri megavata za sopstvene potrebe proizvodnje, piše Biznis.rs

Direktor EBRD za Zapadni Balkan Mateo Kolanjeli (Matteo Colangeli) rekao je da će povećanje proizvodnje omogućiti ovoj kompaniji da zadovolji potražnju građevinske industrije, kako na domaćem tržištu, tako i u regionu, „koji je u poslednje vreme pogođen promenama u lancu snabdevanja“, prenosi Beta.

„S obzirom na činjenicu da je metalska industrija jedan od sektora gde je poboljšanje energetske efikasnosti i korišćenja resursa najizazovnije, srećni smo što možemo da podržimo dva zelena aspekta tranzicije ovog projekta: energetsku efikasnost i povećanje kapaciteta obnovljivih izvora energije“, rekao je Kolanjeli.

Metalfer Steel Mill je osnovan u Srbiji 2005. godine i vremenom je postao vodeći regionalni proizvođač čeličnih greda, armatura i žičane šipke, koristeći kao primarnu sirovinu otpadni metal.

Izvor Biznis.rs

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik