Za Ekonomsku školu nova računarska oprema

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sremskomitrovačkoj srednjoj ekonomskoj školi danas je u prisustvu Zorana Kasalovića, državnog sekretara u Ministrstvu prosvete, Svetlane Milovanović, načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Đurić, Dušana Mihailovića, člana Izvršnog odbora Eurobank Direktne i Novice Novaković, direktora Ekonomske škole „9.maj“ u Sremskoj Mitrovicii uručena donacija 15 novih računara koje je obzbedila Eurobanka.

Eurobank Direktna realizovala je novu donaciju u okviru samostalnog društveno-odgovornog projekta „Škola kao nacrtana za Vas” u Ekonomsko školi u Sremskoj Mitrovici.

Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Direktna Veliko srce“, obezbeđena je računarska oprema u vrednosti od više od 800.000 dinara.

Na ovaj način kabinet će dobiti novu namenu, a nabavkom softverskih paketa, ovi računari će se koristiti za ekonomsko poslovanje i računovodstvo kod ekonomskih tehničara i za sve ostale smerove u ovoj školi.

Ova donacija Eurobank Direktne ima za cilj unapredenje uslova za uenike srednjih ekonomskih skola, kao i modernizaciju nastavnih metoda i sadržaja. Novoopremjeni kabinet omogucava praćenje nastave stručnih predmeta, pre svega, za finansijsko računovodstvenu i administrativnu obuku učenika, čineći nastavni proces interaktivnijim i zanimljivijim.

„Ponosni smo sto smo realizovali novu donaciju u Ekonomskoj školi„9. maj“ u Sremskoj Mitrovici čiji đaci postižu brojne uspehe. Zahvaljujući našim klijentima, korisnicima humanitarne kreditne kartice „Eurobank Direktna Veliko srce“, obezbedili smo neophodnu opremu u vrednosti vecoj od 800.000 dinara za opremanje računarskog kabineta. Na ovaj način želimo da stvorimo bolje uslove za praćenje nastave i usavršavanje zanja i veština, kako bismo im omogućili da ravijaju svoje potencijale i kompentencije“, izjavio je Dušan Mihailović, član Izvrnog odbora Eurobank Direktne.

„Hvala Eurobank Direktnoj koja nastavlja podršku ekonomskim školama sirom Srbije kroz opremanje kabineta računarskom opremom. Sada će i učenici i nastavnici u Ekonomskoj školi „9. maj“ u Sremskoj Mitrovici imati još kvalitetnije slove za rad i učenje, što će biti dodatna motivacija za njihov napredak“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu prosvete Zoran Kasalović.

Eurobank Direktna uz podsku Ministarstva prosvete realizuje ovaj projekat od 2018. godine i do sada je opremljeno 15 kabineta u srednjim ekonomskim školama u Beogradu, Sapcu, Leskovcu, Subotici, Zrenjaninu, Nisu, Boru, Loznici, Staroj Pazovi, Smederevu i Arilju, a u te svrhe je izdvojeno do sada oko 12 miliona dinara.

Dodatno, na inicijativu Banke pokrenut je edukativni program „Putujući muzej“ u saradnji sa „Domom Jevrema Grujića“, Muzejem istorije, umetnosti i diplomatije iz Beograda, pa su učenici imali priliku da se upoznaju sa spskom istorijom, kulturom i umetničkim veštinama kroz vodjenja kustoska i interaktivna predavanja. Zahvaljujući saranji sa izdavačkom kućom „Laguna“, obezbedjen je popust za učenike za kupovinu knjiga u knjižari Laguna u Sremskoj Mitrovici.

Ovakav sveobuhvatan pristup projekta „Škola kao nactana za Vas“ ima za cilj da podstakne ne samo akademski razvoj učenika, već i kreativnost i kritičko mišljenje.

Možda Vam se svidi i