Za 840 poljoprivrednika završava se isplata novčane pomoći. „Preporuka poljoprivrednicima da razmotre osiguranje svojih useva za buduće periode“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/Ozon Media – Isplata novčane pomoći poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu zbog nedavnog olujnog nevremena, kako je planirano, privodi se kraju. Ove bespovratne pomoći, osigurane od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i Ministarstva finansija Republike Srbije, preko Gradske uprave za poljoprivredu Grada Sremska Mitrovica, stigle su do zemljoradnika koji su pretrpeli gubitke tokom nevremena 19. jula.

Na javni poziv od osam dana odazvalo se čak 840 poljoprivrednih proizvođača.

Vladimir Nastović, načelnik Gradske uprave za poljoprivredu, istakao je: „Sada smo u završnoj fazi dodele tih sredstava. Isplatili smo gotovo sve, ostali su samo oni poljoprivrednici koji imaju ovde zemlju, ali ne žive na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Svi oni koji su prijavili štetu, uzrokovanu olujnim nevremenom u toku leta, gde je komisija konstatovala da je šteta postojala, dobili su novčanu pomoć.“

Odobrena sredstva od 37.000 dinara po podnetom zahtevu za pomoć predstavljaju značajan korak u pravcu podrške poljoprivrednicima da saniraju štetu i pripreme se za naredne periode. Nastović je naglasio važnost mogućnosti osiguranja useva, ističući da je podrška Vlade Republike Srbije i Ministarstva poljoprivrede korak u pravom smeru.

Nastavak podrške ovog tipa i preporuka poljoprivrednicima da razmotre osiguranje svojih useva za buduće periode samo su deo strategije za očuvanje poljoprivredne proizvodnje u regionu.

Možda Vam se svidi i