Vučić obišao Velike Radince

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Veliki broj stanovnika Velikih Radinca dočekalusu predsednika Aleksandra Vučića. Predsednik obišao crkvu u Velikim Radincima gde je od sveštenika dobio ikonu Arhengela Mihaila i dukat. Predsednik se nakon posete crkvi obratio medijskim kućama i tom prilikom rekao da nisu laka vremena zbog situacije u svetu.

Veliki broj građana Velikog Radinca se okupio kako bi dočekali predsednika Aleksandra Vučića, koji je obišao put od Velikih Radinaca do Sremske Mitrovice.

Rekonstrukcija ovog puta, koji je godinama čekao na obnovu, sada će imati dubok i pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu. U svom obraćanju, predsednik je naglasio značaj ovakvih projekata i planove za budućnost.

Nije mi bilo lako znajući da ste čekali pet decenija na dostojanstven put. No, ovo je samo prvi korak. Cela Fruška gora biće povezana dobrim putevima i odmah će krenuti i da se radi put do Rume. To je juče najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Velikim Radincima.

Kad čuju ljudi da dolazim u Radince, onda osim puta Laćarak – Čalma, osim Manđelos – Ležimir – Sviloš traže još. Moramo i tih 6,5 kilometara preko Jaska do Rume da napravimo da bismo uvezali Frušku goru, rekao je Vučić i dodao: -U Mitrovici moramo da dodamo još 17.000 kvadrata za bolnicu i Dom zdravlja. To je ogromno ulaganje, negde oko 30 miliona evra, ali znam koliko je to važno za ljude u Sremu, od Šida do Pećinaca. Neće to ići lako i jednostavno, ali ispunićemo ono što smo obećali.“Žao mi je što ste morali da čekate 50 godina da imate pristojan put. Otac Dušan mi je rekao da vam je potreban i put do Sviloša, Ležimira i još do Rume da napravimo šest kilometara, kako bismo vezali celu Frušku goru i to ćemo odmah da krenemo da radimo“, rekao je Vučić.

Nedaleko odatle se takođe radi na izgradnji Fruškogorskog koridora, koji će dodatno povezati ovu regiju s Novim Sadom, osiguravajući brzu i efikasnu vezu. U sklopu ovih napora, auto-put Ruma-Šabac biće otvoren za saobraćaj za samo mesec dana, smanjujući putovanje i omogućavajući brži pristup Beogradu i Šapcu, zaobilazeći naseljena područja.

Osim infrastrukturnih inicijativa, predsednik je istakao svoje stavove o trenutnom političkom okruženju. On je naglasio da ne postoji ništa besplatno, i da svi građani snose posledice za svaku inicijativu, uključujući i besplatne udžbenike. – Negde kritikuju što nema besplatnih udžbenika. Pa, što onda ne pohvale Šapića? Ne postoji ništa besplatno. Na kraju sve to plate građani, samo je pitanje da li imate dobru vlast. Ovo su isto platili građani, samo mi imamo stabilne javne finansije i možemo to da iskoristimo.

Predsednik je izrazio svoje stavove o potencijalnim izborima i političkoj situaciji u zemlji. Aleksandar Vučić poručio je da opozicija može očekivati nove izbore i pre nego što se bude nadala i da će iste izgubiti još ubedljivije nego prethodne. Narode, čuli ste pre 15 dana su mi pretili, kaže ako Vučić raspiše izbore staće Srbija. Oni misle kad oni stoje da svi ostali stoje i da niko ništa ne radi u ovoj zemlji. Pa kažu ako budete imali ideju da raspišete izbore imaćete narod na ulicama i sve to. Juče potpuno promenili mišljenje, kaže sad hoće izbore po svaku cenu i niko ih ne pita kako je moguće da to u 10 ili 15 dana sve promenite. Ako budu jasno izrazili volju i želju za iborima, evo da vam to poručim nedvosmisleno, i ako kažu da hoćemo ih što pre, imeće ih i brže nego što su mislili. To je sve što mogu da vam kažem. I izgubiće opet i izgubiće opet jer narod ne možete da prevarite. I izgubiće sa ubedljivijom razlikom nego što je to bilo prošli put – izjavio je Vučić.

U svojoj izjavi, predsednik Aleksandar Vučić je naglasio niz ključnih pitanja koja se tiču trenutne situacije u zemlji i svetu. On je istakao da se suočavamo s globalnim izazovima, uključujući i svetski rat, te da je Srbija retka evropska zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji.

Podsetivši na tešku situaciju na Kosovu i Metohiji, predsednik je izrazio brigu za decu u toj oblasti, istovremeno naglašavajući važnost obezbeđivanja bezbednosti za njih. Takođe, kritikovao je izveštavanje medija, posebno istakavši lažne vesti i spekulacije koje se često šire.

Na domaćem frontu, predsednik je ponosno podelio ekonomske uspehe, ističući povećanje broja zaposlenih i planirane povišice plata u oblasti obrazovanja i zdravstva. Takođe, najavio je visok minimalac i pozvao majke da i dalje koriste pomoć za decu. Osvrnuvši se na međunarodne događaje, naglasio je značaj očuvanja suvereniteta Srbije i nezavisnosti u političkom pravcu koji će zemlju usmeriti prema EU.

Možda Vam se svidi i