Vlada Srbije objavila: POTPISAN SPORAZUM O OBUSTAVI PROTESTA U POŠTI SRBIJE

Od strane Ozon
0 komentar

Sinoć je u Vladi Srbije postignut sporazum između predstavnika radnika Pošte Srbije i Vlade Republike Srbije, okončavajući proteste zaposlenih.

Sporazum, potpisan između Predsednice Vlade Republike Srbije, Ane Brnabić, i sindikalnih predstavnika, predviđa niz mera za poboljšanje radnih uslova zaposlenih, pišu Novosti.

Jednokratna pomoć od dvadeset hiljada dinara biće isplaćena svim radnicima, osim rukovodstvu, najkasnije do 25. novembra. Dodatno, od 1. novembra ove godine, plate zaposlenih u tehnološkim sektorima biće povećane za 10%. Ta povećanja će se dodatno proširiti 1. januara 2024, iznosivši ukupno povećanje od 21% u odnosu na trenutne zarade u tehnološkim sektorima.

Zaposleni u administrativnim sektorima takođe će dobiti povećanje plata od 10% od 1. januara 2024, osim rukovodstva.

Sporazumom je takođe dogovoreno da radnici koji se vrate na posao do danas u 12 časova neće biti sankcionisani zbog nezakonite obustave rada. Ovo uključuje i isplatu dela zarade tokom perioda obustave rada.

Vlada Srbije se takođe složila sa prijemom dodatnih radnika u tehnološkim sektorima, uz obavezan šestomesečni sastanak sa najvišim rukovodstvom Vlade o poslovanju, rezultatima i radnoj atmosferi u Pošti Srbije.

Na sastanku je prisustvovao i ministar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović, čime je celokupni dogovor dobio dodatnu podršku.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar