Vidimo se u 17 sati kod „Talije“: Sremska Mitrovica se udružuje u podršci humanitarnoj akciji za Dragana

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas, 29. decembra, u 17 časova, park i „Talija“ će postati mesto humanitarne akcije. Postavljanjem kutije za prikupljanje pomoći za Dragana, građani imaju priliku da se udruže u podršci čoveku koji se bori za svoje zdravlje.

Draganova borba nije samo njegova, već i borba za njegovu porodicu – njegovu decu i suprugu. Ova inicijativa ima za cilj da pruži podršku njima i da, uoči Nove godine, ulije nadu i osnaži ih u ovom teškom periodu.

Organizatori akcije ne samo da pozivaju građane da doniraju, već su pripremili i druženje za sve koji se pridruže. Donirani su slatkiši kako bi se i deci omogućilo da uživaju i zasladite svoje vreme.

Sremska Mitrovica je grad koji odiše solidarnošću i podrškom. Decenijama je domaćin brojnim manifestacijama koje promovišu zajedništvo i humanost. Ovaj grad, poznat po svojoj gostoljubivosti, sada se ponovo okuplja kako bi pružio podršku jednom od svojih sugrađana.

„Godinama sam iz ovog grada na đačke ekskurzije vodio učenike iz Ekonomske škole Sremska Mitrovica i Mitrovačke Gimnazije. Savršena deca! Najbolja, a vodio sam ekskurzije za škole od Sombora do Babušnice. Družio sam se sa nastavnim osobljem koje je takođe putovalo sa mnom širom Evrope. Svi su to divni ljudi“, istakao je Dragan, čovek čija borba pokreće ovu humanitarnu akciju.

Pozivamo sve sugrađane i ljude dobre volje da se pridruže ovom divnom gestu solidarnosti. Pomoć, makar i najmanja, značiće mnogo.

POZIV SVIMA IZ SREMSKE MITROVICE I OKOLINE – SREMSKA MITROVICA SVIMA IZ SRCA MIROVICA – pozivajući sve da podrže ovu akciju prikupljanja pomoći za lečenje Dragana.

Dakle, ukoliko želite da podržite ovu akciju, da se družimo i pružimo podršku, pridružite se večeras u parku Talija. Vaša podrška je od neprocenjivog značaja.

Neka ovaj čin solidarnosti bude podstrek za sve nas da se okrenemo jedni drugima u teškim trenucima i pokažemo koliko zajedno možemo da uradimo.

Draganu Subotiću, rođenom 1974. godine u Novom Sadu, ocu dvoje maloletne dece i turističkom radniku, potrebna je pomoć za operaciju u Parizu.

Krajem oktobra ove godine, na Kliničkom centru Srbije – Institutu za plućne bolesti, utvrđen je maligni kancer na plućima sa metastazi na kičmenom stubu, pršljen TH4.

Prema odluci lekarskog konzilijuma prva faza lečenja je radioterapija zračenjem koja je obavljena u jednom turnusu od 10 dana. Ova terapija nije pokazala rezultat. Na sledećem konzilijumu će se doneti odluka o daljem nastavku lečenja karcinoma hemioterapijom. Nakon završetka terapije potreban je oprativni zahvat kojim bi se trebao kancer ukloniti sa kičmenog stuba, kao i primarni kancer na plućima.

Operativni zahvati na kičmenom stubu, u neposrednoj blizini kičmene moždine su veoma rizični, i u zemlji su teško izvodljivi bez uključenja visokog procenta invaliditeta. Iz tog razloga je kontaktirana renomirana klinika u Parizu koja ovakve operativne zahvate radi veoma uspešno.

Terapije zračenjem su završene, ali nisu urodile plodom.

Sledeće na potezu je hemioterapija sa kojom prema protokolu počinje u februaru 2024.

„Lečim se utvrđenim metodama za lečenje ovog tipa kancera. Terapije zračenjem su završene, ali nisu urodile plodom. Sledeće na potezu je hemioterapija sa kojom prema protokolu počinjem u februaru 2024. Takođe, alternativna medicina, veoma intenzivna terapija koja ima za cilj zaustavljanje napredovanja ove opake bolesti. Počeo sam sa terapijama i u jednoj privatnoj beogradskoj klinici. To su mi za sada omogućile donacije dobrih ljudi! Vreme je presudno, te iz tog razloga je dokumentacija prosleđena i u nekoliko klinika u inostranstvu. Eventualni operativni zahvat, koji bi se radio tek po okončanju hemioterapije, košta 300.000 eur. Zbog toga je pokrenuta akcija za prikupljanje pomoći preko Fondacije POKRENI ŽIVOT.“

Vreme je presudno, te iz tog razloga je dokumentacija prosleđena i u nekoliko klinika u inostranstvu.

Eventualni operativni zahvat, koji bi se radio tek po okončanju hemioterapije, košta 300.000 evra.

Zbog toga je pokrenuta akcija za prikupljanje pomoći preko Fondacije POKRENI ŽIVOT.

Pomozimo Draganu da pobedi karcinom! Budimo humani!

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001730151-66

Uplatom na devizni račun:

160-6000001745372-90

IBAN:

RS35160600000174537290

SWIFT:

DBDBRSBG

PayPal:

paypal.me/pokrenizivotsrb

Možda Vam se svidi i