VIDEO Avion Er Srbije sleteo iz Tel Aviva: Još jedan Mitrovčanin stigao kući

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Avion Er Srbije iz Tel Aviva sleteo je nešto posle 21:15 časova u Beograd. Srpski državljani koji su evakuisani iz Izraela sleteli su danas letom „Er Srbije“ na aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu.

Avion je iz Tel Aviva poleteo oko 18.00 časova po našem vremenu.

Srpske državljane su na aerodromu sačekali članovi porodice.

Marko Andrić (24) iz Sremske Mitrovice koji je od novembra prošle godine u Izraelu sleteo je sa još desetak građana Srbije na aerodrom u Beogradu. 

Čekamo našeg Marka. Jedva je uspeo da dodje do aerodroma u Tel Avivu. Situacija je tamo grozna. Da nije bilo Branislava Nedimovića teško bi ovo izgurali. Bili smo u stalnom kontaktu sa njim. Povezao je Marka sa čovekom koji ga je dočekao na pola puta a zatim i sa pilotom Air Srbije kako bi se obezbedila avionska karta. Obilazila sam agencije ali kako pokušamo da rezervišemo za bilo koju zemlju karti nije bilo. Uz pomoć Nedimovića naš Marko stiže“, priča porodica ovog mladića iz Sremske Mitrovice.

Marko Andrić je uspeo je da se evakuiše iz Eilata, grada na jugu Izraela. Krenuo je u sredu za Tel Aviv, autobusom. Pet sati putovanja do aerodroma u ratom zahvaćenoj državi i dva dana čekanja na let. “Prolazili smo na 20 kilometara od pojasa Gaze. Gađali su u blizini, prošli smo i stigli kući a to je najvažnije”. 

Ovo je peti avion koji je obavio let između Tel Aviva i Beograda otkako je palestinska militantna grupa Hamas započela napade na Izrael i nakon što je Hamas gađao međunarodni aerodrom “Ben Gurion“ kod Tel Aviva.

Možda Vam se svidi i