Večeras u 19: „Dani Grčke kulture“ oživljavaju Sremsku Mitrovicu uz muzičku rapsodiju i umetničku virtuoznost

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/Ozon Media – Manifestacija „Dani Grčke kulture“ u organizaciji Udruženja Srpsko – Grčkog prijateljstva „Irida“, u Sremskoj Mitrovici održaće se danas, 9. decembra u Sremskoj Mitrovici. Uz organizaciju Srpsko-grčkog prijateljstva, danas od 19 časova, galerija „Lazar Vozarević“ u Sremskoj Mitrovici postaje epicentar bogatstva grčkog kulturnog nasleđa.

Svečano otvaranje manifestacije „Dani Grčke kulture“ najavljuje nezaboravno veče puno umetnosti i muzike. Pod reflektorima će se naći Dragana Filimonović, virtuoz na harfi, Lira Pauč na violini, i Nevena Podgorica, čija će balerinska elegancija očarati prisutne.

Sara Buček i Strahinja Živanović, solisti večeri, svojim izvođenjem donose poseban šarm ovom kulturnom događaju.

Uz njih, hor „Irida“ svojom harmonijom, a uz podršku solista Milana Panića na harmonici i Nenada Španovića na gitari, stvaraće magiju zvuka koja će spojiti srpsku i grčku kulturu u jedinstvenu simfoniju.

Ovaj kulturni mozaik moderiraće Anastasija Riđošić.

„Organizacija ovakvih događaja ne samo da jača veze između naših kultura, već i širi horizonte i bogatstvo koje kultura donosi. Očekujemo da će posetioci večeri uživati u ovoj spojenoj harmoniji umetničkih izraza“, izjavio je organizator Srpsko-grčkog prijateljstva.

„Dani Grčke kulture“ nude jedinstvenu priliku da se uronite u grčko nasleđe i njegovu raskoš kroz muziku, ples i umetničke interpretacije. Galerija „Lazar Vozarević“ postaje večeras mesto gde se sreću i stapaju dve kulture u jedinstvenom umetničkom

Možda Vam se svidi i