UŽIVO Vučić se obraća naciji

Od strane Ozon
0 komentar

 Predsednik Aleksandar Vučić se obraća javnosti povodom situacije na Kosovu i poplava u Srbiji. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti. Govori o aktuelnim temama i dešavanjima u Srbiji, kako je najavljeno iz njegovog kabineta.

VIDEO 18.6.2023. Obraćanje predsednika Srbije – YouTube

„Juče su brat i sestra Dara i Kristijan u selu Žitkovac, opština Zvečan, napadnuti od strane tzv. kosovske policije. Kristilana su udarali nogama po telu, oborili na zemlju, u klečećem stavu ga držali, Daru su vukli po zemlji. Kada je došla njihova majka Marija, sa kojom sa jutros razgovarao i koja je sva uplakana bila, zatekla je kako joj sina drže na kolenima na zemlji, ćerku bosu,koja je od stresa nekoliko puta kolabirala. Takozvani policajci su rekli da su zaustavljali sve sa kacigama i kapama – deca od 15 i 17 godina, vozila su kvad, a oni su mislili da su ozbiljni teroristi pa su rešili da se obračunaju sa tom decom, kao u filmovima. Oni imaju i manjeg brata, možete misliti u kakvom je stresu ta porodica“, rekao je Vučić.

„Mnogo godina unazad pokušavam da na svaki način sačuvamo mir, stabilnost i da ekonomsk napredujemo. Naša zemlja je dala sve da tako i bude. Voleo to neko da čuje ili ne, to su činjenice i podaci. Koliko god se trudili da budemo ozbiljan i odgovoran partner, mi smo na evropskom putu, ali nas nikad nisu tako gledali. Ako nismo postupili po njihovom zahtevu bezuslovno i bespogovorno, bili smo krivci. Izlaza prosto vidite, više nemamao. Od početka godine nijedan Albanac nije upucan, povređen. Bilo je malih zađevica srpskih i albanskih mladića, kada su Albanci prelazili most u Mitrovici“, rekao je Vučić i zatim podsetio na sve situacije u kojima su ranjeni Srbi.

Vučić je rekao i da se Kancelarija za kiM „dočepala“ dokumenta EULEKS-a.

„Znate šta tu piše? Pa ništa. Ispoštovali birokratsku formu. Baš ih briga za Srbe. Kurti kreira kriminalnu situaciju, mislio sam da to radi sam, a sad znam da to radi uz podršku neki zapadnih partnera. On maltretira sve građane srpske nacionalnosti“, rekao je Vučić.

Možda Vam se svidi i