Uživo sa sednice Skupštine FSS. Izborna Skupština Fudbalskog saveza Srbije 

Od strane Ozon
1 komentar

15.32 Dragan Džajić sa 78 glasova „za“ postao predsednik Fudbalskog saveza Srbije 

15.26 Glasanje

15.20 Jovica Šurbatović: Projektovan budžet z asledeću godinu je 24,5 miliona evra. Niži nego prethodne, kada smo imali enormne prihode od plasmana na SP. Planirani prihodi i rashodi su na istom nivou. Nadam se da idemo uzlaznom linijom. Sopstveni prihodi čine najveće prihode, gotovo 80 odsto. Što se tiče strukture troškova, treba da budemo ponosni da su troškovi na fudbalske aktivnosti gotovo 85 odsto. Nije bilo nikakve podele novca, odgovorio je Šurbatović na pitanje. Sa zadovoljstovm ću odgovoriti, da stavimo tačku na spekulacije i glupost. Nije bilo nikakve podele novca i zloupotreba, sve je izvešteno u skladu sa odlukama Izvršnog odbora i u skladu sa sporazumom koji se potpisuje sa igračima na početku kvalifikacionog ciklusa, na isti način kao što je činjeno godinama i deceniijama unazad. Sve je usklađeno sa odlukama IO, kako se i ranije, decenijama, radilo. Izvršni odbor doneo je pred početak kvalifikacija, kao 2006, 2010. godine. 60 odsto pripalo je savezu, 40 igračima, koji su se odrekli 2,5 odsto u korist zaposlenih. Nikakvih basnoslovnih cifara nije bilo. I vi gospodine Poledica znate da to ne može da se tek tako prebaci nekome 350.000 evra. Sve mora da bude pokriveno odlukama nadležnih. Epilog priče završiće na sudu. Obavestićemo javnost o epilogu presude. Nije ovo prvi put, dobili smo preko 30 slučajeva na sudu.

15.10 Mirko Poledica. Nismo čuli mnoge detalje, značajne za širu javnost. Nameštaju se utakmice, čak i u mlađim kategorijama. O tim stvarima moramo da pričamo, rekao je Poledica.  Prethodnih 15 meseci nije radio Arbitražni sud i to je najveće poniženje koje su igrači i treneri pretrpeli. Voleo bih da nam gospodin Šurbatović kaže kako je podeljen novac rukovodiocima i članovima organizacije u tehničkom mandatu.

Jovica Šurbatović: Ostvareni su dva plasman na SP. U javnosti se malo pominje napredak reprezentacije od „C“ do „A“ divizije Lige nacija. Uspešno smo se plasirali na dva takmičenja najboljih svetskih ekipa. Ostvarili su plasman i na EP 2017. i 2018. godine. Žene su pobedile Nemačku, sedmostrukog prvak Evrope. A U17 ženska reprezentacija se plasirala na EP 2017. Futsal se kontinuirano takmiči na najvećim takmičenjima. Ono što je budućnost i što nas čeka je esport, efudbal. Prvaci smo Evrope 2021. i vicešampioni godinu dana ranije. Klupski fudbal nam je 11. u Evropi. Uhvatili smo se u koštac sa nameštanjima, velikim zlom. U poslednje dve godine nema dojava iz UEFA o sumnjivim utakmicama. Zahvaljujući VAR-u, koji smo implementirali.  Puna regularnost, uz VAR, donela je konkretne finansijski izdašne ugovore. U poslednjih godinu i po obezbedili smo, po tom osnovu, oko 60 miliona evra. Pogledajte koliko su veći prihodi ostvareni zahvaljujući plasmanu u Katar. U poslednjih šest godina, FSS kao neprofitna organizacija imao je dobit od preko 20 miliona evra, državi je uplaćen porek od oko 30 miliona. Od UEFA smo dobili posebno priznanje za vođenje sajta i društvenih mreža. Ostvareni su novi sponzorski ugovori u vrednosti od 60 miliona evra.

14.50 Izveštaj i radu FSS za mandatni period 2019-2023.

Jovica Šurbatović

14.36 Skupština jednoglasno prihvatila izveštaj verifikacione komisije. Potvrđeni su mandati šestorice novih članova. Usvojen dnevni red sednice skupštine FSS, razmotren i usvojen zapisnik sa sednice skupštine FSS od 1. novembra 2022. godine

Sednici Skupštine prisustvuje 79 delegata, rekao je Zoran Šćepanović, predsednk verifikacione komisije

Predsednk verifikacione komisije

U očekivanju izveštaja Verifikacione komisije, za govornicom je Nikola Luka, predstavnik UEFA.

-Drago mi je što sam ponovo ovde, povod je drugačiji. Želim da vam prenesem pozdrave UEFA, od danas imamo čvrst pravni okvir za naredno delovanje. Krenuli smo od najnižeg nivoa i proces ćemo krunisati izborom predsednika i novog sastava Izvršnog odbora. Imali smo razne prepreke na putu, čestitam Nenadu Bjekoviću, Jovanu Šurbatoviću na uspešnom vođenju srpskog fudbalskog broda u poslednje dve, nepovoljne odluke. Ostaje nam da nastavimo zajedno na modernizaciji saveza. Siguran da će izborom Džajića srpski fudbal biti u sigurnim rukama. Predstavnik UEFA čestitao je Draganu Džajiću.

-Pristojno smo čekali da ovo obavimo onako kako to fudbalska demokratija nalaže i nadam se da će biti danas završeno u duhu Statuta FSS“, reko je Nedimović.

Branislav Nedimović, Igor Uljarević i Darko Ramovš izglasani bez glasa protiv kao Radno predsedništvo i oni će rukovoditi Skupštinom.

Jednoglasno je izabrana i Verifikaciona emisija koju čine: Zoran Šćepanović, Slavko Perović, Radenko Stevović i Igor Uljarević, dok će zapisničar biti Vesna Novaković.

Sednicu će u nastavku voditi Branislav Nedimović.

Izabrano radno telo Skupštine: Branislav Nedimović, Igor Uljarević i Darko Ramovš.

14.00 – Počela je sednica u Staroj Pazovi. 

Uvodnu reč imao je Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović predsedavaće do izbora Radnog predsedništva.

STARA PAZOVA/Ozon Media Sremska Mitrovica. U 14.00 počinje Izborna skupština Fudbalskog saveza Srbije, a jedini kandidat za predsednika je Dragan Džajić.  Na sednici 85 delegata trebalo bi da odluči u kom će smeru krenuti srpski fudbal. Dnevni red Skupštine.

Jedini kandidat za predsednika ostao je Dragan Džajić, pošto se nekadašnji reprezentativac Nemanja Vidić povukao iz trke za prvog čoveka FSS. Džajić je i pre sednice Skupštine imao ogromnu podršku, pa je izvesno da će legenda Crvene zvezde preuzeti funkciju prvog čoveka FSS, koja je upražnjena poslednje dve godine nakon ostavke Slaviše Kokeze.

Skupština FSS broji 85 članova, a da bi Džajić bio izabran potrebno je da bude kvoruma, najmanje 43 prisutna delegata i da dobije najmanje 22 glasa (50 odsto plus jedan).

Izbori se vrše po pravilu javnim glasanjem, a Skupština može odlučiti da se izbori vrše i tajnim glasanjem.

U Staru Pazovu su stigli i predstavnici UEFA koji će nadzirati da sve bude po pravilima.

Dragan Džajić stigao je u Kuću fudbala sa Vladimirom Petrovićem Pižonom. Uz njih je bio i Žarko Zečević, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Dragan Džajić

Bjeković stigao među prvima

Nenad Bjeković

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Dragan Džajić novi predsednik FSS - Ozon Media 14.03.2023. - 3:39 pm

[…] Uživo sa sednice Skupštine FSS. Izborna Skupština Fudbalskog saveza Srbije  – Ozon Media […]

Odgovori

Ostavi komentar

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik