Uspeh najmlađih atletičara Sirmiuma na mitingu u Kruševcu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mirovica – Mladost Sirmiuma zasijala je u nedelju na Atletskom mitingu u Kruševcu, ostavivši neizbrisiv utisak i osvojivši niz medalja.

Posebno se istakao mladi Ognjen Tubić, koji je oduševio prisutne bacivši vorteks neverovatnih 52 metra, što ga je dovelo do ubedljive pobede u toj disciplini.

Ognjenov izvanredan uspeh samo je jedan deo priče o sjajnim rezultatima članova Atletskog kluba Sirmium iz Sremske Mitrovice. Mladi atletičari su pokazali svoj talenat i trud, donoseći kući brojne medalje.

Zlatne medalje su osvojili i Mila Minić i Aca Radovanović. Posebno je impresivno što je ovo bila Aci Radovanoviću već 36. medalja ove godine, što svedoči o njegovom izuzetnom atletskom talentu.

Na trkama takođe su blistali, s obzirom na to da je zlato zasjalo i na kraju staze za Enu Savić i brzu Teodoru Laketić.

Ekipa A škole, u sastavu Nadja Vuković, Vuk Došen, Ognjen Tubić i Teodora Laketić, takođe je okitila sebe zlatom u štafeti, ostvarujući još jedan izuzetan uspeh za Sirmium.

Srebro su osvojili Vuk Ilić i Mirka Sivac, dok je štafeta B škole, u sastavu Maša Ilić, Mirka Sivac, Luka Minić i Vuk Ilić, takođe donela srebro svom klubu.

Lara Džever, iako je osvojila srebrnu medalju u trci prepona, pokazala je neverovatno požrtvovanje skokom na glavu u cilju, povredivši se u poslednjem metru. Lara Džever iako povređena borila se do kraja!

Bronzanu medalju osvojio je Vuk Došen u bacanju vorteksa, postavivši lični rekord od 44,50 metara.

Nakon takmičenja, deca su posetila i čuvenu crkvu Lazaricu, mesto odakle je Srpska vojska krenula na boj na Kosovu, dodatno proširujući svoje znanje i duboko se povezujući sa istorijom svoje zemlje.

Možda Vam se svidi i