Unapređenje socijalnih usluga i zaštite životne sredine u Sremskoj Mitrovici: Poseta GIZ-a ističe postignute rezultate saradnje

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica, danas je dočekala predstavnike Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).

 Poseta je imala za cilj predstavljanje rezultata zajedničkih projekata i saradnje između GIZ-a i grada, posebno fokusirajući se na unapređenje socijalnih usluga i zaštite životne sredine. Dražen Riđošić, načelnik socijalne zaštite i zaštite životne sredine, izrazio je zahvalnost za dugogodišnju saradnju i istakao pozitivan uticaj koji je ona imala na grad.

Unapređenje socijalne zaštite: Kao deo svog angažmana u socijalnoj zaštiti, Sremska Mitrovica je raspisala konkurs pozivajući udruženja da podnesu svoje projekte. Od 55 organizacija koje su učestvovale, 33 su dobile finansijsku podršku za svoje inicijative u socijalnoj zaštiti, dok je 22 udruženja dobilo sredstva za projekte zaštite životne sredine. Ova inicijativa pokazuje posvećenost grada podršci i osnaživanju lokalnih udruženja koja rade u ovim važnim oblastima.

Partnerstvo između Sremske Mitrovice i GIZ-a je tokom godina napredovalo, rezultirajući unapređenjem standarda usluga u oblasti socijalne zaštite. Napore grada prepoznaje GIZ, koji je doprineo razvoju i unapređenju socijalnih usluga i inicijativa zaštite životne sredine. Kroz ovu saradnju, zaposleno je nekoliko osoba, a podstaknut je i socijalno preduzetništvo, promovišući održivi i inkluzivni razvoj.

Sremska Mitrovica se ističe među drugim gradovima kao jedno od retkih mesta gde se socijalne usluge pružaju besplatno. Ovaj inkluzivni pristup osigurava da pojedinci i porodice kojima je potrebna podrška mogu pristupiti uslugama bez finansijskih prepreka. Uklanjanjem ekonomskih ograničenja, grad radi na stvaranju pravednijeg i humanijeg društva.

Dok partnerski odnos nastavlja da napreduje, grad je spreman za dalji napredak u socijalnom i ekološkom razvoju, stvarajući održiviju i inkluzivniju budućnost za sve.

Možda Vam se svidi i