Unapređenje mentalnog zdravlja „F i JA“

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. U petak, 12. maja u okviru realizacije međunarodnog projekta „F i JA“ koji Caritas „Sv. Anastazija“ Sremska Mitrovica realizuje sa Udruženjem za unapređenje mentalnog zdravlja „Vrapčići“ iz Slavonskog Broda(Hrvatska), naš grad je posetilo 35 učesnika ovog projekta.

Pod vođstvom dr Dubravke Ergović, spec.psihijatrije i predsednice Udruženja „Vrapčići“ sa saradnicima i štićenicima udruženja, prikazali su posebnost njihovog sveta. Zahvaljujući predusretljivosti direktora Muzeja Srem Andriji Popoviću sa saradnicima, sve planirane aktivnosti su vrlo uspešno realizovane. Okrugli sto održan je u Lapidarijujmu Muzeja Srema na kom su govorili dr Dubravka Ergović. i koordinatorka Caritasa, psiholog Kristina Dragišić. Ovaj događaj otvorila je i zatvorila divnim melodijama na harfi, prof Dragana Filimonović.

U baroknoj sali Muzeja Srema održana su još tri događaja. Pozorišna predstava trupe sačinjene od profesionalnih glumaca sa štićenicima udruženja Vrapčići. Oni su nam prikazali sjajnu edukativnu predstavu „ZAVIRI U MOJ FILM“.

U istom prostoru postavljena je zajednička edukativna i protivstimatizujuća izložba Muzej mentalnog zdravlja, dok su u holu bili izloženi proizvodi koje stvaraju članovi Udruženja u cilju održivosti rada.

Ove bogate aktivnosti podržali su svojim prisustvom predstavnici lokalne samouprave i resorne Gradske uprave gđa Slađana Mirčeta, predstavnici insitucija i OCD iz Grada, kao i predstavnici Caritasa Srbije i Biskupijskog Caritasa Srem.

Možda Vam se svidi i