Umetnički radovi dece „Poziv iz prošlosti u budućnost“ u Turističkom informativnom centru

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. U četvrtak, 15. juna, u Turističkom informativnom centru biće održana završna izložba međunarodnog eTvinning projekta „Poziv iz prošlosti u budućnost“. U projekat su učestvovala deca iz PU „Pčelica“ koja su istraživala stare likovne tehnike i savremene umetnike.

Preko eTvinning portala sarađivali su i naučili kako da budu kulturni ambasadori svojih zemalja, čuvajući i prenoseći znanje o istoriji umetnosti svojih regiona budućim generacijama.

Umetnički radovi nastali tokom projekta biće izloženi u Turističkom informativnom centru 15. juna od 12 časova i biće otvoreni za posete do subote, 17. juna, do 15 časova.

PU „Pčelica“ je pokrenula međunarodni projekat sa predškolskim ustanovama iz Turske. U ovom projektu učestvuju dve grupe iz Predškolske ustanove „Čuperak“ i jedna grupa iz PU „Bubamara“. Projekat je organizovan i pokrenut zahvaljujući Evropskoj platformi za školsko obrazovanje i eTvinning-u. Platforma povezuje profesionalce u školama i predškolskim ustanovama širom Evrope, omogućavajući im da sarađuju, razvijaju i implementiraju projekte, razmenjuju ideje i najbolje prakse, povezuju učenike i unapređuju obrazovanje. Projekat nosi naziv „Poziv iz prošlosti u budućnost“.

eTvinning je deo Evropske platforme za školsko obrazovanje, koja ima za cilj da poveže profesionalce u školama i predškolskim ustanovama širom Evrope. Omogućava im da zajednički osmišljavaju i implementiraju projekte, razmenjuju ideje i najbolje prakse, povezuju učenike i obogaćuju obrazovanje. eTvinning portal promoviše školsku saradnju u Evropi i šire, koristeći informacione i komunikacione tehnologije istovremeno pružajući pomoć, podršku i alate spremne za korišćenje.

Možda Vam se svidi i