Uhapšeno šest osoba – “pali” sa 324 kilograma kokaina

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je u Beogradu nakon višemesečnog operativnog rada lišeno slobode šest osoba.

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa policijskom Upravom za Grad Beograd, Upravom kriminalističke policije i Bezbednosno-informativnom agencijom uhapšeno je šest osoba.

Oni su osumnjičeni da su u Južnoj Americi, Zapadnoj Evropi, Grčkoj i Srbiji švercovali kokain, a grčka policija je od njih oduzeta čak 324 kilograma droge.

Uhapšeni su: Ž. B, A. M, N. P, S. Š, M. S. i S. S, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Osumnjičenima se stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Republike Grčke i Republike Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanjem velike količine opojne droge kokain putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Republike Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi. 

Te da je u označenom vremenskom periodu ova organizovana kriminalna grupa kupila, prenela i radi prodaje držala 324 kilograma opojne droge kokain, iz Ekvadora do luke u Solunu u Grčkoj gde je navedena opojna droga oduzeta od strane grčke policije. 

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Izvor: B92

Možda Vam se svidi i