Udario devojku glavom nasred ulice u Laćarku

Od strane Ozon
1 komentar

SREMSKA MITROVICA. Danas još jedno nasilje u Sremskoj Mitrovici. U selu Laćarak prijavljeno je nasilje nad devojkom na javnom mestu. P.P. (28) uhapšen oko 18:30 časova zbog fizičkog napada na devojku u Laćarku. Kako kažu očevici, on je u toku svađe na ulici, prišao devojci i udario je glavom, toliko snažno, posle čega je ona skoro pala. Navodno, ovo nije prvi put da je ovaj muškarac bio umešan u takve incidente. Iako je dobro poznat policiji i više puta je hapšen zbog nasilja, sankcije su do sada izostale, priča očevidac ove javne svađe. – Devojka je imala sreće, jer nije bila sama, pored nje je bila još jedna devojka koja je priskočila u pomoć a i ubrzo je policija, koja je privela P.P.

Suočavamo se sa alarmantnom situacijom koja sve češće podiže pitanje društvenih normi i pravilnosti. Nasilje nad ženama, kako u porodičnom okruženju, tako i na javnim mestima, postalo je zabrinjavajuće učestalo. Još više zabrinjava što se u nekim slučajevima čini kao da nasilnici prolaze nekažnjeno, čime se perpetuira kultura tolerancije prema ovakvim delima.

Nasilje, bilo gde i bilo kakve vrste, treba da se suočava sa najoštrijim osudama. Nema opravdanja za nasilje, bilo da se dešava u porodici ili na javnim mestima. Prebacivanje odgovornosti na žrtve ili traženje razloga za takvo ponašanje je neprihvatljivo. Država i društvo imaju obavezu da zaštite žrtve nasilja i da osiguraju da nasilnici snose odgovornost za svoje postupke.

Prijavite nasilje

Svaki vid nasilja u porodici prijavite policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Korupcija 22.08.2023. - 8:32 pm

Hah. Napravi smeker prekršaj i ode u policiji, pa ga puste oni. Gde je tu država, zakon i policija?

Komentari su zatvoreni.