Učenici muzičke škole „Petar Krančević“ osvajaju nagrade na takmičenju talenata

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Učenici Muzičke škole „Petar Krančević“ iz Sremske Mitrovice započeli su školsku godinu s velikim uspesima na takmičenju mladih talenata. Na „21. Finalnom takmičenju mladih talenata,“ održanom u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima, učenici iz klase profesorke Margarite Vujović osvojili su pet prvih nagrada u svojim kategorijama.

Leon Žarko, učenik prvog razreda srednje škole klavira, osvojio je 98,66 poena, dok je Milana Jančić, učenica drugog razreda srednje škole, impresivno osvojila 99 poena. Najmlađi učesnik, Luka Halilović, u četvrtom razredu osnovne muzičke škole, osvojio je prvu nagradu svirajući flautu. Njega je klavirski pratio Aleksandar Cundra.

Najveće iznenađenje i apsolutni laureat takmičenja bio je Isidora Kozlina, učenica trećeg razreda srednje muzičke škole, koja je osvojila maksimalnih 100 poena. Kozlina dolazi iz klase prof. Tatjane Miljković, a uspeh je postigla uz klavirsku pratnju prof. Aleksandra Cundre. Ilija Sretenović, maturant srednje muzičke škole iz klase Leona Kajona, takođe je ostvario izuzetne rezultate izvodeći kompozicije na klarinetu i osvojio prvu nagradu na ovom prestižnom takmičenju.

Svi učenici, njihovi mentori i klavirski saradnici su nagrađeni za svoje izvanredne uspehe. Uprava škole, na čelu sa direktorom Bojanom Jovanovićem, čestita im na postignutim rezultatima i želi im mnogo uspeha na budućim takmičenjima. Ovaj veliki uspeh predstavlja ponos ne samo za Muzičku školu „Petar Krančević“ već i za celu zajednicu Sremske Mitrovice.

Možda Vam se svidi i