U železničkoj nesreći kod Odžaka povređene 52 osobe, petoro teže

Od strane Ozon
0 komentar

U sudaru putničkog i teretnog voza kod Odžaka, nije bilo žrtava, ali se u bolnicu javilo čak 52 povređene osobe, rečeno je Tanjugu u službi Hitne pomoći u Odžacima. Nesreća se dogodila kada je putnički voz naleteo na zadnji deo teretnog voza na pruzi Odžaci – Ratkovo, saopštila je „Infrastruktura železnice Srbije“.

Povređeno je pet osoba, četiri putnika i mašinovođa koji je zadobio povrede ramena. Od 52 povređene osobe, troje je zadržano na lečenju, a među njima je i mašinovođa koji je najteže povređen.

Detalji o uzrocima nesreće još uvek nisu potpuno jasni, ali se prema informacijama „Infrastrukture železnice Srbije“ navodi da je ljudski faktor uzrok ovog sudara vozova.

Pretpostavlja se da je putnički voz bio popunjen, s obzirom na dan i vreme nesreće. Naročito se očekuje da je bio pun studenata koji često koriste železnički prevoz, posebno petkom, kao najpristupačniji vid saobraćaja.

„Srbijavoz“ je u saopštenju istakao da je bezbednost putnika i železničkog saobraćaja prioritet te da će preduzeti sve kako bi se ovakvi incidenti u budućnosti sprečili.

Iz „Infrastrukture železnice Srbije“ ističu da će Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja sprovesti istragu kako bi utvrdila odgovornost za ovaj sudar.

Možda Vam se svidi i