U petak folkor i pesma na Žitnom trgu u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pripremite se za veče tradicionalne muzike i zadivljujuće igre dok Folklorni ansambl Branko Radičević predstavlja svoj dugo očekivani koncert „Sedele mome, ta prele“ u petak, 23. juna, na Žitnom trgu u Sremskoj Mitrovici.

Koncert je zakazan za početak u 20:00.

Godišnji koncert Folklornog ansambla „Branko Radičević“ Centra za kulturu Sirmiumart.

Na prvom koncertu „Da igramo sitan tanac“, 22.6.2023. godine, na Žitnom trgu, od 20 sati, nastupiće članovi postava Dečjeg ansambla i njihovi gosti iz Bosuta, Kuzmina, Martinaca i Laćarka. 

Koncert „Sedele mome, ta prele“, koji će se održati druge večeri, 23.6.2022. godine, takođe na Žitnom trgu od 20 sati, biće prilika da se predstave članovi Prvog ansambla i Ansambla veterana uz pratnju Narodnog orkestra. Gost je Aleksandra Padrov, solista Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Na manifestaciji će biti predstavljen prvi ansambl Folklornog ansambla Branko Radičević, uz učešće veteranskog ansambla i talentovanog folklornog orkestra.

Da bi večeri dodali dodatnu lepotu, na koncertu će nastupiti specijalna gošća Aleksandra Padrov.

Bilo da ste ljubitelj tradicionalne muzike, cenite umetnost narodne igre ili jednostavno želite da uronite u kulturno bogatstvo Sremske Mitrovice, ovaj koncert obećava nezaboravno zabavno veče.

Folklorna tradicija našeg naroda deo je njegove vekovne kulture, neguje se i prenosi očuvanjem i prezentovanjem. Narodne pesme i igre, bogato ukrašene narodne nošnje, različiti običaji, čuvaju se i danas od zaborava ― kroz postojanje i rad kulturno-umetničkih društava, folklornih ansambala, pevačkih grupa i njihove nastupe.

Folklorni ansambl „Branko Radičević”, Centra za kulturu „Sirmijumart”, kontinuirano se bavi očuvanjem i negovanjem izvorne narodne muzičke umetnosti, kulture, tradicije, različitih formi folklornog narodnog stvaralaštva sremskog kraja, ali i srpskog naroda uopšte. Značajnu ulogu u tome, osim mladih i odraslih, ima i najmlađi naraštaj, koji se u svet folklora uvodi kroz ovladavanje koreografijama dečjih igara.

Možda Vam se svidi i