U Noćaju održan humanitarni turnir za Nikolu!

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA/NOĆAJ. U selu Noćaj, u subotu, 15. jula, održan je „Petrovdanski turnir“ koji je imao poseban cilj – prikupljanje novca za lečenje Nikole Novovića (1995), koji se hrabro bori sa teškom bolešću i potrebna mu je operacija u Moskvi.

Ovaj humanitarni turnir organizovan je uz podršku Vladimira Ančića, čiji angažman je doprineo da se okupi veliki broj ljudi spremnih da pruže podršku i pomognu Nikoli u njegovoj borbi. Nikolinom lečenju je potrebno osam miliona dinara, a zahvaljujući velikodušnom doprinosu humanih, do sada je prikupljeno 18% od ukupne sume.

Ovo je samo početak puta ka cilju, ali svaki korak je dragocen. Vaša podrška i solidarnost su ono što hrabri Nikolu i njegovu porodicu, dajući im nadu i snagu da ne odustanu u borbi za njegovo ozdravljenje. Nikola bi trebalo u oktobru da krene za Moskvu.

Porodica se zahvalila svim učesnicima „Petrovdanskog turnira“ koji su svojim prisustvom i doprinosom omogućili ovu lepu manifestaciju s ciljem humanitarnog delovanja. Svaka donacija je značajna i doprinosi ostvarenju zajedničkog cilja – pružiti Nikoli šansu za srećan život.

Ukoliko niste bili u mogućnosti da prisustvujete događaju, ali želite da pomognete Nikoli, postoje različiti načini da učinite svoj doprinos. Bilo da je to putem direktnih donacija, organizacijom humanitarnih akcija, ili na druge načine koji su vam prihvatljivi, svaka vrsta pomoći je od velike važnosti.

Prve tegobe u vidu nestabilnosti, zanošenja pri hodu i diplopije Nikola je imao 2011. godine kada je sprovedena dijagnostika i postavljena dijagnoza multiple skleroze (G35 Sclerosis multiplex).

I pored sprovedene terapije vremenom dolazi do progresije bolesti pa je Nikola svake godine imao tegobe u vidu trnjenja leve polovine tela, slabost u levim ekstremitetima, nestabilnost i zanošenje pri hodu. Posle višegodišnje borbe sa opakom bolešću Nikola je od veselog dečaka punog života sada momak vezan za invalidska kolica kao stopostotni invalid.

Nakon saznjanja da postoji lečenje u inostranstvu koje bi poboljšalo njegovo zdravstveno stanje pojavio se tračak nade za Nikolu pa porodica moli ljude dobrog srca da pomognu svojim donacijama da Nikola što pre ode na lečenje.

Sredstva su mu potrebna za lečenje u inostranstvu, specijalističke preglede, laboratorijske analize, rehabilitaciju, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Da Nikola stane na svoje noge! Budimo humani!

Pomozimo Nikoli!

Nikola i njegova porodica su zahvalni na svakom vidu podrške i veruju da zajedno možemo prevazići ovu tešku situaciju. Ujedinjeni u solidarnosti, pružimo Nikoli nadu da će njegova borba biti uspešna i da će mu biti omogućena operacija koja mu je neophodna za ozdravljenje.

Možda Vam se svidi i