Turistička organizacija: Još jedna besplatna tura – Poseta fruškogorskim manastirima Šišatovac i Petkovica

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Krenite na putovanje u otkrivanje draguljA Srema, srpsku sremsku Svetu goru. Turistička organizacija grada Sremska Mitrovica ovog vikenda organizuje posetu manastirima Šišatovac i Petkovica. Na ovaj put Vas vodi
licencirani turistički vodič koji će Vam ispričati zanimljivosti i istorijat manastira.

Pridružite se u subotu, 29. jula, obilasku manastira. Stručni vodič, Ljiljana Gabošac, vodiće obilazak, koji će trajati od 2 do 3 sata, sa početkom u 10:00 časova, piše u saopštenju Turističke organizacija grada Sremska Mitrovica.

Program:
Okupljanje ispred Turističkog info-centra u 09:55. Polazak autobusom ka Fruškoj gori. Prvo stajalište je manastir Šišatovac, koji je vekovima bio mesto hodočašća. Nakon obilaska manastira, nastavljamo put ka manastiru Petkovici, zadužbini despotice Jelene Štiljanović.
Sama poseta manastiru predstavlja hodočašće, jer se u njemu nalazi delić moštiju svete Petke. Nakon poklonjenja moštima, odlazak na lekoviti izvor Svete Petke. U znak zahvalnosti za posetu manastiru i ostavljanje priloga, monahinje organizuju posluženje na terasi manastira u vidu kafe, rakije i vode.

Prijave moguće na turistorgsm@yahoo.com, na broj telefona 022/618-275, ili ličnim dolaskom u
turistički info-centar svakim radnim danom od 07 do 17h i subotom od 09 do 15h.
Broj mesta je ograničen, prijava obavezna.

Možda Vam se svidi i