TRAGEDIJA: Preminuo vozač koji je vozio đake Medicinske škole na matursku eskurziju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica, Ozon Media – Vozač autobusa preminuo je danas posle šesnaest sati vožnje autobusa, prema Severnoj Italiji.

Tragični događaj potresao je grupu od oko 100 maturanata iz Sremske Mitrovice koji su krenuli na svoje matursko putovanje ka Severnoj Italiji. Vozač njihovog autobusa preminuo je danas nakon 16 sati vožnje, ostavljajući maturante i njihove roditelje u šoku i zabrinutosti.

Ovo matursko putovanje obuhvatalo je nekoliko etapa, počevši od puta prema Ljubljani, sa planiranim odmorom i nastavkom puta ka Lido di Jesolo, gde se dogodila ova tragična situacija.

Nesrećnog vozača su prvi primetili neki od maturanata koji su zatim obavestili svoje profesore. Hitna pomoć je pozvana, ali nažalost, vozač je preminuo. Iako uzrok smrti još nije zvanično potvrđen, pretpostavlja se da je u pitanju bio srčani udar.

Vozači autobusa se pre puta proveravaju na psihoaktivne supstance, alkoholkao i da li su ispunili zakonom propisano vreme odmora. Vozač mora imati individualnu digitalnu karticu, putni nalog, ugovor o radu, kopiju lekarskog uverenja i međunarodnu oznaku za transport.

Prema izjavi lekara, srčani udar može da se dogodi čak i kod mlađih osoba, ali je verovatno da je vozač možda već nekoliko dana osećao simptome. To često ne mora da znači da će doći do ovakve tragične smrti.

Maturanti, koji su još uvek u šoku, čekaju da agencija organizuje zamenu vozača kako bi nastavili putovanje. Roditelji takođe izražavaju svoju zabrinutost i šokiranost, naglašavajući da su njihova deca primetila da se vozač nije osećao dobro tokom vremena provedenog u trpezariji hotela, kako kažu, videli su da je klonuo glavom i da se nije pomerao. Dežurni lekar, koji je u pratnji maturanata, pokušao je reanimaciju dok se čekala Hitna pomoć.

Kako saznajemo od nekolicine roditelja, maturanti su uplašeni, nekoliko devojčica plaču. Ne znaju kako da reaugiju. „Roditelji su takođe uplašeni jer je oko 100 dece krenulo iz Sremske Mitrovice na ovu eskurziju. “Šokirani smo zbog iznenadne smrti vozača, ali i zatečeni da se desilo baš našoj deci. Deca su nam nagovestila da su primetila da je vozač u trpezaiji hotela, izgledao loše. Neskromno je da se žalimo, ne znamo za sada sve informacije, ali smatramo da se provere moraju rigoroznije sprovoditi. Deca su trenutno tužna i šokirana, ali preguraće, mi roditelji smo zabrinuti dok sedimo u kući i jedini utehu možemo pružiti telefonski. Svašta ti prođe kroz glavu, kada čuješ ovakvu vest“, priča jedan od roditelja.

Đaci Medicinske škole iz Sremaske Mitrovice, sada čekaju da agencija pošalje druga dva vozača, Da li će nastaviti put još uvek nije poznato.

Eskurzija Mitrovačkih maturanata se realizuje preko Novosadske agencije i trebala je da traje pet dana.

Možda Vam se svidi i