Sremskomitrovačka policija registrovala 865 nezgoda u prvih devet meseci ove godine. 13 osoba izgubilo život

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica, Ozon media – Bezbednost u saobraćaju i dalje ostaje ključni prioritet za policijske snage širom zemlje. U prvih devet meseci 2023. godine, policijska Uprava Sremska Mitrovica je registrovala ukupno 865 incidenta, što je rezultiralo tragičnim gubicima života i mnogo povređenih osoba.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, tokom tog perioda, 13 osoba izgubilo je život u saobraćajnim nezgodama, dok je čak 735 pojedinaca zadobilo povrede.

Policija je aktivno reagovala kako bi se suočila sa izazovom saobraćajnih prekršaja. Tokom ovog perioda, akcije su bile usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja, pri čemu je posebno zabeležen porast prekoračenja brzine i vožnje pod uticajem alkohola.

Prekoračenje brzine ostaje jedan od glavnih uzroka saobraćajnih nesreća u Srbiji, a ovaj prekršaj je odgovoran za veliki broj povreda i gubitaka života. Policija je pojačala svoje napore u nadzoru brzine na putevima i uputila apel vozačima da se pridržavaju ograničenja brzine i smanje rizik od saobraćajnih nesreća.

Takođe, vožnja pod uticajem alkohola ostaje ozbiljan problem. Alkohol smanjuje sposobnost vozača, povećava vreme reakcije i smanjuje opreznost, čineći putnike i druge učesnike u saobraćaju izloženim većem riziku. Policija je uvela rigorozne kontrole i testove kako bi identifikovala vozače koji voze pod uticajem alkohola, a zakoni koji se odnose na ovaj prekršaj stroži su nego ikad pre.

Možda Vam se svidi i