Srđanu je 7. maja rođendan. Moja želja je da do tada prohoda

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Srđan je prevremeno rođena beba. Zbog krvarenja na mozgu, 3 na 4 stepen, ugrađen mu je VP šant (uređaj koji se koristi za ublažavanje prekomernog pritiska na mozak). 

Godinu dana kasnije, na pregledu kod neurohirurga otkrivene su mu dve ciste na mozgu, koje su bile pred pucanjem. Srđan ostaje u bolnici na hitnoj operaciji. Nakon mesec i po dana pušten je na kućno lečenje. Šest meseci nakon operacije doktori ih upućuju na fizijatra. Zbog prestanka pokreta desne ruke i noge, Srđan dobija dijagnozu cerebralne paralize i epilepsije. Srđan je uporan i svaki dan radi vežbice i pije terapiju, eftil i kepru zbog napade epilepsije.

Da bi Srđan prohodao neophodna su mu sredstva za matične ćelije, fizikalne terapije, operacije u zemlji i inostranstvu, logopedske i defektološke tretmane, banjsko lečenje, ortopedska pomagala, putne troškove i za apoteku.

Srđanu je 7. maja rođendan a moja želja je da, do tad prohoda. Ugrađen mu je vp sunt. Dve stvari su se promenile zahvaljujući operaciji. Prvo napad još nijedan nije imao, drugo počeo je da me zove mama. To sam jako dugo čekala.. Naravno tu nije kraj . Najverovatnije da će nam trebati i matične ćelije. Do tada moramo da uradimo eeg u Turskoj i ako sve bude u redu u planu je ukidanje lekova za epilepsiju. Trenutno, prevodimo lekarsku dokumentaciju iz Turske da bi nastavili sa vežbama. Treba nam vaša pomoć mada znam da je puno korisnika ali Srđanu ste potrebni za ostvarenje želja. Pomozite nam trebaju nam velika sredstva, napisala je Srđanova majka Milica.

Srđan je rođen 07.05.2019. godine u Sremskoj Mitrovici. Dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, ali je rođen prevremeno. Hitno je prebačen na odeljenje neonatologije u Novom Sadu. U inkubatoru je proveo dva meseca.

Srđan je odbijao hranu, reagovao je povraćanjem. Specijalističkim pregledom je utvrđeno da je imao krvarenje u mozgu III stepena i hitno mu je ugrađen VP šant. Nakon više od 60 dana, izašao je iz bolnice svojoj kući, svojoj braći i sestrama.

Sve je delovalo u redu do otprilike kada je bio star 6 meseci. Roditelji su primetili da Srđan ne pomera desnu ruku i nogu. Odlaskom kod lekara ustanovljene su 2 ciste u mozgu, koje su odmah operisane. Srđan se leči od disharmoničnog razvoja, hidrocefalusa, cerebralne paralize i epilepsije. Usledila je rehabilitacija i fizikali tretmani.

Porodica nije u mogućnosti da finansira lečenje pa ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Srđanu da prohoda, tako što će poslati SMS sa brojem 90 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a

90 na 2407

Dinarski račun:160-471457-62

Devizni račun: 00-540-0002179.5

IBAN:

RS35160005400002179590 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Možda Vam se svidi i