Srbijagas: Gas za domaćinstva skuplji za 10 odsto od maja

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Nadzorni odbor usvojio je predlog rebalansa programa poslovanja Srbijagasa kojim su povećane ukupne nabavke gasa, ubačena projekcija povećanih cena za 10 procenata i povećanje plata za šest posto. 

U informaciji objavljenoj na sajtu Srbijagasa, navedeno je da su u okviru fizičkog obima poslovanja uvećane planske veličine ukupne nabavke gasa, u smislu većeg utiskivanja nabavljenih količina prirodnog gasa u Podzemno skladište Banatski Dvor. 

Usvojen je Predlog Programa o izmenama i dopunama Programa poslovanja nacionalne gasne kompanije za 2023. godinu. U tom dokumentu, u okviru fizičkog obima poslovanja kompanije, korigovane su, odnosno uvećane, planske veličine  ukupne nabavke gasa u smislu većeg utiskivanja nabavljenih količina prirodnog gasa u Podzemno skladište  Banatski Dvor, u cilju obezbeđenja sigurnosti snabdevanja tržišta Republike Srbije prirodnim gasom u narednoj zimskoj sezoni.

U Rebalans Programa poslovanja ubačena je i projekcija povećanja regulisanih cena za javno snabdevanje malih kupaca i domaćinstava, na nivou od 10% počev od 1. maja ove godine.

Ovim dokumentom obuhvaćen je i izmenjen Plan zarada zaposlenih u JP „Srbijagas“ u skladu sa potpisanim izmenama Kolektivnog ugovora, kojim je utvrđeno povećanje osnovne zarade u iznosu od 6%, počevši od januara ove godine, a uzeta u obzir i fluktuacija zaposlenih.

Planiranje troškova izvršeno je uz uvažavanje objektivnih potreba preduzeća, i u zavisnosti od kategorije troška, gde god je bilo moguće, izvršena je racionalizacija troškova u odnosu na planirane odnosno ostvarene troškove u 2022. godini, piše na sajtu Srbijagasa.

Možda Vam se svidi i