Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije angažovani su na otklanjanju posledica nastalih usled vremenskih nepogoda koje je danas zahvatilo teritoriju Republike Srbije.

Devedeset vatrogasaca-spasilaca sa 38 vozila iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pančeva, Niša, Sombora, Valjeva, Jagodine, Užica i Smedereva do sada su bili angažovani na 41 intervenciji u asistenciji ekipama hitne pomoći, izvlačenju vozila koja su sletela sa puta ili su zavejana, kao i na uklanjanju palih stabala i delova krovova, rečeno je Tanjugu u MUP.

Trenutno su svi putevi ka Kopaoniku neprohodni zbog oborenog drveća i većih smetova snega.

Vatrogasci-spasioci angažovani su na evakuaciji lica na putnom pravcu Sjenica-Novi Pazar, u mestu Brnjica, kao i na pružanju pomoći nadležnim putnim preduzećima pri otklanjanju palog drveća radi što bržeg uspostavljanja saobraćaja na tom putnom pravcu i smanjenju rizika od posledica snežnog nevremena po naše građane.

Mole se građani da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni i to:

Autobus sa deset putnika iskliznuo sa puta

Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar

Novi Pazar – Deževa – Šaronje

Brzeće – Kopaonik (Jaram)

Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana

Odvraćenica – Preko Brdo

Pronađeno telo mrtvog muškarca pored puta u Kaoniku kod Kruševca

Raška – Kuti – Odvraćenica

Vrbnica – granica SRB/CG (Vrbnica)

Sjenica – Raždaginja – Buđevo – Karajukića Bunari – Suvi Do – Leskova – Velje Polje – Tutin

Srasla Bukva – Srezojevci – Trbušani (Komuna).

Bez električne energije su dalekovodi Štavalj i Bare, na teritorije grada Novog Pazara, u Čačku, u selu Donja Trepča, selu Kačulice, u selu Ježevica i Banjica, kao i na teritoriji opštine Opštine Lučani u sela Dljin, Guberevci, Goračići, Veles i Grab.

Ekipe elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neprekidno su na terenu radi pružanja pomoći građanima, pomoći hitnim i drugim službama, kao i otklanjanju posledica izazvane snegom i vetrom.

MUP još apeluje na građane da ne kreću put Kopaonika.

Možda Vam se svidi i