Sofija Plemić nagrađena na likovnom konkursu Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sofija Plemić, učenica petog razreda Osnovne škole u Velikim Radincima, istakla se na nedavnom likovnom konkursu koji je organizovao Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“. Njeno umetničko delo je osvojilo nagradu pod mentorstvom nastavnice likovne kulture, Ljubice Rikić.

Ovaj konkurs je deo inicijative Instituta za javno zdravlje Srbije s ciljem podsticanja dece na promovisanje zdravstvenih tema kroz likovne i literarne radove. Tematski fokus bio je na „Čuvanju svojih zuba, ponosu na osmeh“, „Podršci dojenju kao najboljem načinu ishrane“ i „Pravilnoj ishrani za zdravlje“.

Sofijin rad, kao primer kreativnosti i angažovanosti, doprineo je istraživanju i podsticanju zdravih navika kod dece. Konkurs je imao za cilj da ohrabri zdravstveno vaspitni rad u školama i predškolskim ustanovama, ističući značaj oralnog zdravlja, pravilne ishrane i podrške dojenju kao optimalnog načina ishrane za novorođenčad.

Radovi koji su proglašeni najboljim biće promovisani na okružnom nivou, dok će najbolji radovi na nacionalnom nivou biti objavljeni na zvaničnom sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije. Takođe, najbolji dečiji rad biće odabran i štampan u vidu postera tokom naredne godine.

Sofijino dostignuće predstavlja primer posvećenosti edukaciji o zdravstvenim temama među najmlađima i potvrđuje značaj umetnosti kao sredstva za podsticanje zdravih navika i vaspitanja o zdravlju u najranijem uzrastu.

Foto O.Š Jovan Popović

Možda Vam se svidi i