Skuplja jesen i na pijacama

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Mitrovačka pijaca epicentar je jesenjih čarolija, preplavljena ukusnim plodovima koji su karakteristični za ovo godišnje doba. Jesen je vreme kada se priroda sprema za zimu, a mi uživamo u njenim darovima.

Najveći vesnik jeseni svakako je bundeva, koja se može pripremiti na bezbroj načina. Na Mitrovačkoj pijaci, cena bundeve varira od 100 do 200 dinara po kilogramu.

Tikvice su među najpovoljnijim proizvodima na pijaci, i za samo 70 do 120 dinara po kilogramu.

Šargarepa, zdrava i ukusna namirnica koja se može koristiti u brojnim jelima, košta između 120 i 140 dinara po kilogramu.

Od raznovrsnih salata, kupus je najpovoljniji, sa cenom od samo 40 dinara po kilogramu. Kupus je nezaobilazna namirnica na jesenjem stolu, bilo da ga pripremate kao kiseli kupus, varivo ili salatu.

Krastavac ostaje relativno povoljan i košta između 100 i 140 dinara po kilogramu.

Još jedan vesnik jeseni je grožđe, koje se prodaje po cenama koje variraju između 150 i 200 dinara po kilogramu. Ova sočna i slatka voćka donosi sa sobom osveženje i prirodnu slast.

Krompir u pakovanju od 5 i 10 kilograma se kupuje po ceni od 80 do 100 dinara po kilogramu.

Paprike se prodaju po cenama od 130 do 170 dinara po kilogramu.

Mitrovačka pijaca je mesto gde se susreću ljubitelji dobrog ukusa i kvalitetnih proizvoda. Kada je dobar ukus i omiljena hrana sremaca, na Mitrovačkoj pijaci je moguće naći i čvarke, kobasice, slaninu… i moguće je kupovati na grame.

Cene:

Vrat i pečenica – 1.500 dinara po kilogramu

Slanina – 1.200 dinara

Čvarci 1.000 dinara

Švargla – 500 dinara

Možda Vam se svidi i