Sin ubio oca zbog novca od socijalne pomoći?! Ubistvo od pre 9 godina

Od strane Ozon
0 komentar

Motiv ubistva Slavoljuba L, koje je rešeno posle 9 godina, a za koje je osumnjičen njegov sin Dragan (36), po svemu sudeći je imovinska korist, piše „Blic“. Prema informacijama koje prenosi „Blic„, neposredno pre nego što je isplanirao zločin sin je saznao da je njegov otac Slavoljub uzeo veliki novac.

– Slavoljub je tada naplatio zaostale socijalne pomoći koje je primala njegova porodica, kao i predatu malinu koju su gajili, tako da je imao veću količinu keša kod sebe. Pretpostavlja se da je Dragan za to saznao i da je zato i isplanirao ubistvo oca – kažu za „Blic“ izvori bliski istrazi zločina koji je policija rasvetlila nakon devet godina.

Svi tvrdili da ne znaju gde je Slavoljub

Dodaju, takođe, da se pretpostavlja da su otac i sin zajedno otišli na područje Platičeva, gde su prethodnih godina u nekoliko navrata trgovali poljoprivrednim proizvodima, a da im se na tom putu pridružio i rođak Milorad N. iz Šapca.

Nakon ubistva, Dragan je očev „nestanak“ prijavio policijskoj stanici u Osečini 20. oktobra 2014. godine.

Istražni organi su potom obavili razgovore sa članovima porodice i rodbinom, ali niko nije znao da kaže gde je Slavoljub otišao i šta se sa njim dogodilo. Šta više, članovi porodice su policiji ispričali da je Slavoljub izašao iz kuće nekoliko dana ranije i „da im se od tada nije javljao„.

Porodica je, inače, živela u osečanskom selu Konjic, u zaseoku Jalovik.

Dragan je pre zločina imao čist dosije, a nekih godinu-dve nakon Slavoljubove smrti svi su se odselili iz sela na područje Sremske Mitrovice, a pošto su i prodali porodičnu kuću, praktično su izgubili svaki kontakt sa meštanima jer u Konjic više nisu dolazili.

– U međuvremenu, supruga pokojnog Slavoljuba i Draganova majka se preudala, a i sam Dragan se po odseljenju iz sela razveo, tako da su se i te veze pokidale i ništa se nije znalo šta se dešavalo sa njima nakon što su napustili selo. Inače, od kako je potvrđeno da je Slavoljub ubijen šuškalo se da je to zbog dosta para koje je imao kod sebe tada, ali porodica ga je regularno ožalila i nije se sumnjalo da je njegov sin, koji je tada imao 25 godina, počinilac, pogotovo jer nije bilo poznato da je ranije među njima bilo sukoba – pričaju upućeni u njihovu porodičnu situaciju.

Koban ubod bio u pluća

Inače, po saznanjima „Blica“ iz istrage, Slavoljub je ubijen sa više udaraca nožem u predelu grudi, koban je bio ubod nožem u pluća, a uz to mu je i prerezan vrat, kako su pokazali rezultati obdukcije njegovog tela.

Podsetimo, devet godina tragalo se za ubicom Osečanca čije je telo 6. oktobra 2014. godine pronađeno na obali Save, u ataru sela Klenak kod Rume. Najpre se pomislilo da je u pitanju anonimni utopljenik, s obzirom na to da kod njega nisu pronađena nikakva dokumenta.

Tokom uviđaja, međutim, u blizini mesta gde se nalazilo telo pronađeni su i tragovi krvi, pa je od strane tužilaštva naložena obdukcija. Njen rezultat je pokazao da nije reč o utapanju, već da je tada nepoznati muškarac ubijen i da je nastradao od više ubodnih rana nanetih oštrim sečivom, najverovatnije nožem, u grudi i vrat. Zločin se, kako je utvrđeno, dogodio između 5. i 6. oktobra, a smrtonosna rana je bila naneta u predelu pluća. Usledila je i identifikacija ubijenog, saznalo se da je reč o Slavoljubu L. iz Osečine, kao i da je njegov nestanak tamošnjoj policijskoj stanici prijavio njegov tada 25-godišnji sin Dragan.

Blic

Možda Vam se svidi i