Set minđuša za decu iz Pepka povučen sa tržišta zbog hemijskog rizika

Od strane Ozon
0 komentar

Na srpskom tržištu nedavno je povučen set minđuša za decu koji se prodavao u prodavnicama Pepko. Ovo povlačenje proizvoda obavestio je sistem za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO), a razlog za ovu meru je označen kao hemijski rizik. Konkretno, reč je o setu minđuša za decu pod robnom markom Pepco, modela Minnie Mouse i Daisy Duck, artikla SKU 349036, koji se prodavao u pakovanju od šest komada.

Foto: NEPRO

Odluka o povlačenju ovih minđuša doneta je zbog zabrinutosti u vezi sa nivoom nikla u proizvodu. Prema NEPRO-u, brzina oslobađanja nikla u ovim minđušama može premašiti dozvoljeni nivo. Nikl je poznat senzibilizator i može izazvati alergijske reakcije ako je prisutan u proizvodima koji dolaze u direktan ili produženi kontakt sa kožom. Osim toga, proizvod nije usklađen sa Uredbom REACH, koja postavlja stroge standarde za hemijske supstance u proizvodima.

Kako bi obavestili kupce o ovom povlačenju, obaveštenje je poslato svim maloprodajnim objektima gde su se ovi setovi minđuša prodavali. Važno je napomenuti da kupci imaju puno pravo na povraćaj novca za ovaj proizvod. Ova mera povlačenja proizvoda sa tržišta naglašava važnost sigurnosti i kvaliteta proizvoda koji su namenjeni deci i podseća nas da je potrebno pažljivo pratiti i reagovati na potencijalne rizike po zdravlje potrošača.

Možda Vam se svidi i