Scene novog filma Slobodana Šijana snimljene i u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Grad Sremska Mitrovica imao je priliku da ugosti glumce filma „Budi Bog s nama“, čije su se scene snimale na mitrovačkom Hipodromu i Kazneno – popravnom zavodu.  Lokalno stanovništvo rado se odazvalo pozivu produkcije da statira u povratničkom filmu jednog od najvećih srpskih i evropskih reditelja.

Prvi kadrovi ovog ostvarenja snimljeni su u Bečeju, a nedavno se ekipa, predvođena rediteljem Slobodanom Šijanom, našla u Sremskoj Mitrovici.

U Sremskoj Mitrovici je snimanju dela filma prethodio kasting za statiste.

Snimanje na gradskom Hipodromu za potrebe kratke scene galopskih trka iz 1946g

Za potrebe snimanja galopske trke 1946 godine, angažovane su dugogodišnje članice K.K „Srem“ Ena Fazlinović, na belim konjima Jovana Trninić, Iva Selaković i Jelena Marković.

Snimanje za fim „Budi Bog s nama“ završeno je scenama u Sremskoj Mitrovici. Prikazivanje se očekuje uskoro. Tačan datum još uvek nije utvrđen.

„Budi Bog s nama“ je priča o legendarnom srpskom filmskom reditelju i jednom od osnivača zenitizma Bošku Tokinu i snimanju prvog avangardnog filma na ovim prostorima. 

Film „Budi Bog s nama“ je koprodukcija sedam zemalja i okupio je fantastičnu ekipu autora, među kojima su i direktor fotografije Dušan Ivanović, kostimografi Boris Čakširan i Bojana Nikitović, scenografi Jelena Milinović, Valentina Popržan i Nenad Marković… Muziku komponuje grupa Lajbah.

U impozantnoj glumačkoj ekipi su, pored Bikovića, Sloboda Mićalović, Milutin Milošević, Nebojša Dugalić, Goran Bogdan, Jovana Stojiljković, Andrija Milošević, Sergej Trifunović, Marko Janketić, Nikola Rakočević, Viktor Savić, Miloš Samolov, Nenad Okanović…

Foto: Hotel Srem i Goca Gordana Géczy

Možda Vam se svidi i